De Fortunahome chat wordt aangeboden door 4Planets en is enkel beschikbaar voor ingelogde leden

Log hier in met uw account!

Wall of Fame

Spelers komen en gaan. Door de moderne en commerciële manier van betaald voetbal is geld helaas belangrijker geworden dan clubliefde. Een aantal spelers blijven ons echter nog steeds bij. Niet vanwege hun kwaliteiten, maar met namen vanwege hun contact en betrokkenheid bij de club en haar fans. Deze spelers komen in de harten van ons als Fans en vormen een deel van de eeuwige roem: Fortuna's Wall of fame

 

Joos van Barneveld ( 18-01-1982)

Joos van Barneveld

Joos is kind aan huis in Sittard. Vanaf 1991 speelt de Gelenenaar al voor de jeugd van Fortuna. Het verbaasde niemand dat Joos ook als jongste speler ooit in het eerste van Fortuna zou gaan spelen. Het talent sprong immers eruit. Ook de nationale voetbalwereld had dit rap gezien en de topclubs stonden in de jaren negentig dan ook in de rij. Feyenoord en PSV voorop. Joos bleef echter zijn club trouw. Hij vond zichzelf te jong en hij wilde eerst presteren met Fortuna. De supporters waardeerden dit enorm. Zijn toch al hoge populariteit nam hiermee flink toe. Dat Joos "een jongen van de North-Side" was hielp natuurlijk ook aardig mee. Door blessures en een slecht draaiend eerste elftal viel Joos in zijn ontwikkeling terug. Hij werd nog wel een keer topscoorder van Fortuna, maar daarna stagneerde de groei.

Joos speelde een vervelende hoofdrol in de schuldsanering. De club had hem een bedrag toegezegd en kon en/of wilde hem dat niet meer betalen. Clubleiding Hans Erkens weigerde de ex-fortunees maar 1 cent te geven en de verhoudingen werden zo onnodig koel. In de schuldsanering van 2009 (TOF) lijkt eindelijk het verleden begraven te kunnen worden en kan Joos misschien wel weer een (jeugd) rol voor Fortuna Sittard gaan betekenen. De harde kern van Fortuna Sittard en Fortunahome.com zullen hem in ieder geval altijd blijven steunen.

           Lees hier zijn interview van 2001                  Lees hier zijn interview van 8 juli 2006

 


 

John Linford

Linford

John Linford is ongetwijfeld Fortuna's meest bejubelde spits. Vriend en vijand verbaasde de brit vrijwel wekelijks. Uw webmasters kwamen de stoere brit vrijwel elke zaterdagnacht tegen in het heerlens, sittards en belgisch uitgaansleven. Onafscheidbaar met een glas whiskey en vrouwelijk schoon in de buurt. Iedereen wist hij tegen zich te krijgen...behalve het publiek. Want een schoppende en scorende spits die altijd 100% gaf was en is een graag geziene gast. John vond Sittard ook oke. Hij was er graag gebleven. De gemeente werkte echter niet mee om van het bouwvallige pand "unter dem linden"(naast de Skunk) een vergunning voor een kroeg van Linford af te geven. Jammer, maar ook zonder zijn kroeg blijft Johny altijd een bijzonder plaatsje in fortuna's historie hebben.

Lees hier zijn interviews:
Deel1; Deel2; Fotospecial; Linford op Sint Joep

 

 

Ronald Hamming (09-01-1973)

Hamming

Zeg je Hamming dan bedoel je natuurlijk Hammiegoal. Want dat is onze topschutter aller tijden natuurlijk. Hij bleef helaas op 99 goals staan, maar daarmee gaat de bijzonder sympathieke Drent wel de historie in als topschutter aller tijden!! Toch zijn het niet alleen zijn goals die hem onvergetelijk maakten. Het was zijn persoonlijkheid. Hij hield van gewoon doen, naar je hart luisteren en handelen en bleef daarom Fortuna trouw. Ronald kon bakken met geld verdienen en bv bij RC Genk of Nederlandse subtoppers gaan spelen. Hij koos er echter voor om de strijd met Fortuna voort te zetten. Hij verloor, maar de strijd was dapper en moedig. Het was Hamming die zijn salariseisen liet vallen toen het nodig was, het was Hamming die de fans van Fortuna 100 euro toestuurde toen ze het geld nodig hadden om pro-Fortuna acties te organiseren en het was Hamming die in de Noord-Nederlandse kranten vol lof over Sittard en Fortuna sprak. Zo'n man verdient een plaats op de wall of fame!!

Bijgaande een fotorapportage van het afscheid van Hammiegoal: Fotospecial