De Fortunahome chat wordt aangeboden door 4Planets en is enkel beschikbaar voor ingelogde leden

Log hier in met uw account!

Interviews

 

Fortunahome.com heeft in de laatste jaren diverse interviews gehouden met spelers of bestuursleden. Bijgaande een overzicht van gepubliceerde interviews.

 

Kris Bright

Interview met Kris Bright (2006)

Kris Bright wil slagen als profvoetballer in Europa. Hier heeft de Nieuw Zeelander veel, zoniet alles voor over! FortunaHome had het genoegen om een interview te mogen hebben met de speler die in Nederland een stroeve start kende. De kwaliteiten zijn aanwezig, zijn inzet simpelweg geweldig.

Het lijkt dan ook een kwestie van tijd dat de leergierige jeugd-international zal doorbreken en zijn moeilijke eerste maanden, waarin hij als tiener moest wennen aan een totaal andere cultuur en compleet andere voetbalwijze, definitief achter zich zal laten. Voor U maakte FortunaHome onderstaand verslag van het interview. Veel leesplezier.

 

 

Frans Korver

Interview met Frans Korver (2006)

Frans Körver had zichzelf gepensioneerd als voetbaltrainer. Op 69-jarige leeftijd is hij terug bij zijn oude liefde, maar Fortuna Sittard heeft zijn schoonheid verloren.

Dit Fortuna is de basis en het einde, de oorsprong en de aanhechting. Ook hier gaat het me lukken. 'We worden geen kampioen en hoeven ook niet bij de eerste zes te eindigen, maar we willen af en toe een wedstrijd winnen.’

 

 

 

Joos van Barneveld

Interview met Joos van Barneveld (2006)

De naam van Barneveld zal voor altijd aan de club Fortuna Sittard zijn verbonden. We hadden de spelers Rob van Barneveld, Fred van Barneveld en uiteraard hebben we Joos van Barneveld. In het seizoen 1999-2000 maakte Joos als 17-jarige huppel zijn debuut in het betaald voetbal. Een groot talent met veel potentie.

Inmiddels is Joos van Baneveld 24 jaar, aanvoerder van Fortuna Sittard en de titel talent af. Vele blessures zorgden voor stagnatie in zijn ontwikkeling. Voor vele fans is Joos echter een held op het veld. Joos ademt groen en geel en FortunaHome is dan ook maar wat trots dat we de speler mogen bestoken met onze vragen...... 

 

Dassen

Interview met Ronald Dassen (2006)

FortunaHome had op 2de pinksterdag een twee uur durend onderhoud met onze voormalig aanvoerder. Locatie, het familiaire woonhuis van Ronald Dassen, gelegen in het pittoreske Elsloo. De koffie lekker warm, dochter Indy op de schoot bij pappa Ronald, zoontje Mylan met de bal op straat, vrouw en schoonmoeder lekker buiten genietend van de voorjaarszon. Een aangenaam gezicht, versterkt door het aanzicht van een Koi-vijver in de achtertuin.

Van Koi vissen naar Fortuna, op het eerste oog een groot verschil. Voor Ronald Dassen echter eenzelfde passie en beleving. Voor U, onderstaande interview; FortunaHome presenteert U Ronald Dassen

 

 Dassen

Interview met Ronald Dassen (2005)

De eredivisie zeg je? "... "De bedoeling is toch echt wel om over een 5-tal jaren weer terug naar de ere-divisie te gaan. Fortuna kan vanaf nu weer gezond gaan bouwen aan de toekomst. Zelf hoop ik dat ik mijn steentje kan bijdragen aan deze toekomstplannen. Ik ga dit seizoen beginnen aan oefenmeester 2 en 3, dus wie weet wat ik over een paar jaar doe. Ik hoop dat ik nog een aantal jaren mag voetballen voor Fortuna. Wat er daarna gebeurt zien we dan wel. Misschien dat ik als trainer voor Fortuna dan aan de slag kan gaan.. Dan is de cirkel rond."

 

 

Gommans

Interview met Harrie Gommans (2003)

Spits Harrie Gommans was een populaire speler in Sittard. Door zijn lengte en kracht was hij jarenlang de leider van de jeugdelftallen. Naderhand brak hij door in het eerste elftal. De zeer sympathieke Limburger speelde 3 seizoenen in het eerste en scoorde met enige regelmaat. De goal tegen Volendam is daarbij de boeken in gegaan als mooiste doelpunt van het seizoen. Door geldproblemen binnen Fortuna moest de sterke spits echter zijn heil ergens anders zoeken. Dit tot groot verdriet van zijn fans, waaronder Fortunahome.com

Fortunahome had immers een hechte band met de Midden Limburger. Harrie speelde nooit zonder zijn Fortunahome.com shirt en menigmaal showde hij dit ook aan het publiek. Zo werd Harrie Gommans in de uitwedstrijd tegen MVV de eerste speler in Nederland die een gele kaart kreeg voor het showen van zijn (Fortunahome) shirt. Inmiddels is Gommans na wat omzwervingen bij ditzelfde MVV terecht gekomen. Uiteraard zeer jammer dat de ras Fortunees niet bij zijn eigen club speelt, maar als die dan toch ergens anders moet spelen dan is MVV een mooie tweede keuze.

Wil je nog eens lezen wat Harrie toen over Mvv, Fortuna en FC Limburg vond? Wat zijn levensfilosofie is en wat die van ons Fortuna Supporters vindt?

 

Boessen

Interview met Willy Boessen (2003)

"Lange tijd gold ik als groot talent, maar echt de behoefte om bij Fortuna weg te gaan, had ik die eerste jaren nooit. Inmiddels was ik natuurlijk geen talent meer, maar een volwassen voetballer. Wilbert Suvrijn ging naar Roda en toen begon het ook bij mij te kriebelen. Bij Oranje speelde ik vaak als verdedigde middenvelder, met Mario Been daarvoor. In de kranten en overige media werd daardoor ook al druk gespeculeerd over een eventuele transfer naar Feyenoord. Die kwam er echter niet. Het werd een drama bij Svv en later De Graafschap.

Opluchting overheerste dan ook toen hij in 1993 terugkon naar Fortuna. Chris Dekker wilde hem graag hebben. Het werd echter niet meer als vroeger. Willy ging toen uit onvrede weer weg naar Helmond Sport. Toen hij daar 36 jaar was stopte hij met betaald voetbal. Na enkele maanden informeerde Fortuna bij Boessen of hij niet oren had naar een functie als trainer bij de C-jeugd. In zeer korte tijd werd Willy Boessen vervolgens trainer van de B- en later van de A-jeugd. Theo Mommers kon hem echter niet voldoende garanties geven, financieel gezien, en omdat VVV hem eerder al eens had willen aantrekken als hoofd opleidingen, ging een rasechte Fortunees in de zomer van 2002 naar Venlo. Willy zegt hierover "Ik doe het met veel plezier, al zou ik later graag nog eens terug willen keren als hoofdtrainer...uiteraard bij Fortuna Sittard." Met gepaste trots presenteren wij u famous man: Willy Boessen.

 Linford

Interview met John Linford (2002)

 "Ik ben niet langer meer de man die naakt op de tafels van een kroeg staat te dansen. Getrouwde mannen hoeven voortaan hun vrouw niet meer tegen zich aan te houden als ik de pub in kom lopen. Die tijd heb ik gehad. Dat wil echter niet zeggen dat ik spijt heb van de dingen die ik in het verleden gedaan heb. Ik heb echt geleefd. Het leven van seks, drugs en rock & roll, maar zonder de drugs. Nooit drugs! Dat ik Engeland inruilde voor Nederland is in ieder geval een van de beste keuzes geweest die ik ooit gemaakt heb."

Linford wordt geadoreerd door de fans. Dit levert hem dan ook aardig wat rondjes op in de Sittardse kroegen. Elk weekend is hij steevast te vinden in café Stadt Zitterd. In die kroeg maakt hij zichzelf de bijnaam 'Elephant Man' eigen. Staat hij na afloop van een wedstrijd weer eens met de binnenvoering van zijn twee broekzakken naar buiten en zijn leuter op halfzeven, te dansen op de bartafels. 'Look everybody, I'm an elephant!'. Met gepaste trots presenteren wij u: aanvaller John Linford.

 

van Marwijk

Interview met Bert van Marwijk (2002)

 Als trainer maakt Van Marwijk naam voor zichzelf bij Fortuna Sittard. Bij Feyenoord ging hij verder op de in Limburg ingeslagen weg en behaalt hij zijn eerste successen. Van de Sittardse club smeedt hij een geheel dat in 1999 de bekerfinale haalt en de topclubs met veel tegenzin naar Limburg af doet reizen. Dat geldt ook voor Feyenoord, al maken hoge vertegenwoordigers van die club in het voorjaar van 2000 graag de tocht naar het zuiden. Ditmaal om de oefenmeester los te weken bij Fortuna. Van Marwijk wordt de opvolger van Leo Beenhakker, die technisch directeur bij Ajax wordt. Met de stadionclub kwalificeert hij zich in zijn debuutjaar voor de Champions League en wint hij twee jaar later de UEFA Cup. De basis bleef echter Fortuna Sittard!

 

 

Linford

Interview met John Linford (2001)

Een stadionverbod heeft zijn voordelen. Meer vrije tijd en meer geld te besteden dat anders weggespoeld zou worden in de kassa van Fortuna. Uw webmaster zocht met zijn zeeën van tijd en zijn opgespaarde dukaten zijn huisje maar weer eens op in London. Hij bracht er een bezoek aan zijn held uit de jaren 80: John Linford.

De Brit John Linford speelde in de jaren 80 vele prachtige wedstrijden voor Fortuna Sittard. In het seizoen 85-86 scoorde Johnny maar liefst 20 doelpunten. Naast zijn scorend vermogen stond en staat John Linford echter vooral bekend om zijn altijd voortdurende vechtlust. Sokken naar beneden, t-shirt uit zijn broek en loeren naar de tegenstander. Zijn reputatie van meedogenloos harde spits was alom bekend en menig verdediger zal peentjes gezweet hebben bij de gedachte te moeten spelen tegen het beest uit Sittard.

 

Joos van Barneveld

10 Vragen aan Joos van Barneveld (2000)

Fortunahome heeft goede relaties met de Fortuna spelers. Ons eigen zitterdse talent heeft echter een speciaal plaatsje in ons hart. Joos is er altijd voor zijn fans. Of die nu goed of slecht speelt, of die nu door andere teams wordt begeerd of niet. Dat siert Joos en daarom is de jeugdige Limburger ook zo populair onder zeer veel Fortuna Fans.

Antwoorden op de 10 prangende vragen van Fortunahome.