De Fortunahome chat wordt aangeboden door 4Planets en is enkel beschikbaar voor ingelogde leden

Log hier in met uw account!

Fortuna Sittard speelt gelijk tegen EVV uit Echt: 3-3

Fortuna Sittard speelt gelijk tegen EVV uit Echt: 3-3

Fortuna Sittard heeft haar eerste serieuze oefenwedstrijd in de voorbereiding van het seizoen 2009-2010 redelijk doorstaan. Met de Zweedse spits Traore terug naar zijn geboorteland was het Voss die samen met ondermeer nieuwkomer di Lallo de voorhoede mocht vormen. 

Een snelle openingstreffer van Fortuna (Voss) leek een makkelijke zege op de tophoofdklassers in te leiden. Geklungel in de verdediging leverde echter zomaar een tegentreffer op. Nog voor rust zorgde Voss met zijn 2de van de avond voor de 2-1 voorsprong. 

Opstelling Fortuna Sittard: Grootaers (46. Wintjens), Geenen, Facenna, Grabovac, Vanek, Simone, Voorn, Taktak (46. Mehacevic), Voss (70. Garlisi), Van den Ouweland en Di Lallo (66. Rychlik)

Na rust de eerste spelminuten van doelman Wintjens. Pardoes scoort EVV via een pingel en door een doelpunt van ex-Fortunees Laszlo Meszaros. De kleine Hongaar is nog altijd zeer geliefd onder de Fortuna aanhang en menigeen hoopt Meszaros dan ook nog eens te verwelkomen in het betaalde voetbal. 

Ramon Voorn bepaalde de eindstand middels een pingel: 3-3. 

De eerste oefenwedstrijd leverde een aantal interessante dingen op. Zo zagen we dat Taner Taktak dit jaar meer als (aanvallende) linkshalf zal spelen, dit in tegenstelling tot voorgaand seizoen toen de Turk veelal als verdedigende linkshalf werd gebruikt. 

Aanvallend was ook rechtsback Rick Geenen. De speler ontwikkelt zich nog steeds en komend seizoen zal de Limburger vaker dan voorheen de achterlijn halen van de tegenstander. 

Verder was het meespelen van di Lallo leuk om te zien. De kleine buitenspeler schoot in de 1ste helft van zo een 20meter venijnig op de lat. Daar hebben we wel een goede speler aan. 

Nog meer positieve dingen? Tuurlijk, testspeler Voss scoort 2x en toont ondanks het gebrek aan handelingssnelheid een neusje te hebben voor doelpunten. Hij maakt de keuze voor de technische staf in ieder geval wat moeilijker. 

Het geklungel in de verdediging en het gebrek aan power op het middenveld zal komende weken aan gewerkt moeten worden. De concentratie is nog niet optimaal. Al bij al een zeer nuttig oefenpotje voor de ogen van plusminus 1100 toeschouwers. 

Volgende wedstrijd is in Obbicht. Tegenstander is dan Racing Genk. Een ware krachtmeting twee weken voor aanvang van de competitie. FortunaHome dan uiteraard erbij en dan ook wat fotootjes van deze oefenmatch. Het team van trainer Reijners zou dan eigenlijk 'compleet' moeten zijn. 

Of Peter Brune dan nog als Fortunees aanwezig zal zijn.......take care mate in het Sjengse land

Wat extra fototjes van webmaster Kiprich

 

 

Webmaster Linford

www.fortunahome.com