De Fortunahome chat wordt aangeboden door 4Planets en is enkel beschikbaar voor ingelogde leden

Log hier in met uw account!

Fortuna Sittard wint met 7-1 van Limburgia (2de klasse)

Fortuna Sittard wint met 7-1 van Limburgia (2de klasse)

Na enkele oefenpotjes tegen 'mindere Goden' als SVM (6de klasse) en OVCS (4de klasse) was het zaterdag 11 juli 2009 de beurt aan BSV Limburgia om te fungeren als sparringpartner voor Fortuna Sittard. Deze wedstrijd stond natuurlijk in het teken van de voorbereiding op de naderende competitie 2009-2010 maar kende toch ook enkele 'wedstrijden in een wedstrijd gehalte'.

Zo lekte in de voorbereiding naar deze wedstrijd uit dat testspeler Mariwan Sulejmani eigenlijk Demba Traore heet. Een trucje van de club om de spits buiten de belangstelling van andere ploegen te houden. Een trucje welke mislukte vanwege 'persafspraken'. Fortuna Sittard had namelijk Dagblad de Limburger de Charlie vd Ouweland primeur beloofd, dit tot boosheid van andere Nederlandse pers die prompt Demba Traore presenteerden als 'wraakactie'.

Een andere wedstrijd binnen de wedstrijd is de relatie tussen Fortuna en Limburgia en dan met name pa Hofland die een rol speelt binnen Limburgia. Fortuna Sittard wil in de nabije toekomst, gezamenlijk met Limburgia een jeugdtoernooi organiseren. Een goed initiatief natuurlijk, en de banden tussen beide clubs werd dit weekend dan ook al maar eens voorzichtig aangehaald. 

Een 3de wedstrijdje dan: Olaf Mazier. De speler die de eerste hattrick scoorde in een FortunaHome shirt (Ajeugd) speelt komend seizoen voor Limburgia. De aanvaller natuurlijk gedreven om het 'ongelijk' van zijn vertrek uit Sittard aan te tonen. Olaf Mazier scoorde voor Limburgia de 4-1 tegen Fortuna en met dit bruggetje focussen we onze aandacht maar eens op de wedstrijd. 

Voor FortunaHome maakte Peter Smeets enkele foto's. 

Opstelling Fortuna Sittard: Grootaers, Geenen, Facenna (71. Kotbani), Grabovac, Vanek (71. Jaspers), Simone (50. Zorlu), Voorn, Van den Ouweland, Traoré (46. Villareal), Garlisi (62. Halim), Rychlik (46. Voss)

Doelpuntenmakers: 20. Demba Traoré 0-1, 31. Demba Traoré 0-2, 52. Rick Geenen 0-3, 62. Paul Voss 0-4, 68. Olaf Mazier 1-4, 70. Rick Geenen 1-5, 87. Zarko Grabovac 1-6, 89. Charlie van den Ouweland 1-7.

En zo eindigde deze oefenwedstrijd dan ook in een relatief makkelijke overwinning. Woensdag 15 juli 2009 speelt Fortuna Sittard tegen DVO (3de klasse), aanvang van deze pot 19.00 uur.

 

Webmaster Linford

www.fortunahome.com