De Fortunahome chat wordt aangeboden door 4Planets en is enkel beschikbaar voor ingelogde leden

Log hier in met uw account!

Jeugdig Fortuna maatje te groot voor Meerssen: 0-2Op een regenachtige zondagmorgen weet een jeugdig Fortuna goed overeind te blijven tegen een vrij machteloos SV Meerssen. De hoofdklasser, pas sinds dinsdag in training, werd in de laatste minuten van de wedstrijd met 0-2 aan de kant gezet.
Het logo van Meerssen, sinds 1918, straalt historie uit. De club heeft vele banden met de club uit Sittard, Bert van Marwijk is natuurlijk al jaren het uithangbord van de plaatselijke SV, daarnaast kent iedereen de 'verzorger met de paardenstaart' en liepen er ook enkele oud-jeugdspelers van Fortuna langs de lijn. Historie, daar moet dan ook gewoon het oude logo van onze club naast gezet te worden. Vanzelfsprekend een maatje groter, dit conform de verhoudingen in het veld. Het spelen op kunstgras is dan weer in strijd met zoveel historie, het trainingsveld werd ingezet voor deze wedstrijd omdat het hoofdveld nog niet speelklaar was.

Oefenen op een vroege zondagmorgen, poeh.. In België weten ze een feestje te bouwen, bruiloften worden hier georganiseerd zonder eindtijd. Dit, gecombineerd met een fanatieke carnavalsvereniging als vrienden van het bruidspaar, is dan niet echt een ideale voorbereiding wanneer je als razende FH reporter op zondagochtend 10:00 uur in Meerssen acte de presence mag geven. De 75 man langs het veld, inclusief Fortuna spandoek, zagen een matige wedstrijd die uiteindelijk verdiend door Fortuna werd gewonnen.

 

Na de hoopgevende wedstrijden van onze hoofdmacht tegen Lanaken, Willem II en Beveren was het vandaag de beurt aan de reservespelers en jong honden die moeten uitgroeien tot onze toekomst. In Meerssen startten de volgende elf:

 

Voss

Geenen  -  Goossens  -  Janssen  -  Shakison

Kotbani  -  Secerovic  -  Schroyen

Trstena  -  Canova  -  Vandegard

 

Opvallende namen? Secerovic komt als proefspeler in aanmerking voor een contract, hij mocht vandaag bewijzen dat hij boven de rest uitsteekt en dus een gooi naar het eerste elftal kan doen. Sven Van Der Jeugt, op proef voor de positie van keeper, ontbrak vandaag in Meerssen.

In de eerste helft werd er achterin vrij gemakkelijk stand gehouden, voorin werd er bij vlagen goed gecombineerd zonder echt gevaarlijk te worden. De techniek bij Secerovic is duidelijk aanwezig, jammer genoeg kwam dit niet tot zijn recht door gebrekkige communicatie. Af en toe een woordenwissel met Kotbani op het middenveld, de spirit om te winnen in ieder geval duidelijk aanwezig. Faton is ook zo'n menneke met voldoende techniek en inzicht. Ongelukkig in de eindpass, maar in de eerste helft de meest gevaarlijke man bij Fortuna.

In de eerste helft geen echte kansen voor Fortuna, buiten een kopbal onderkant lat. De schreeuw om een penalty, waarvan de grensrechter aangaf dat hij best gegeven had kunnen worden, vond geen gehoor bij de scheidsrechter.

In de tweede helft een aantal wissels (o.a. Shakison en Secerovic), Janssen had toen het veld al geruimd. De verdediger viel nog in de eerste helft uit met een onbekende blessure.

Doordat Meerssen conditioneel begon te haperen (er liepen er een aantal flink rood aan in de tweede helft..) kreeg Fortuna in de tweede helft meer grip op het middenveld en was met name Schroyen aanvallend creatief. Jammer genoeg werden een aantal acties te ver doorgedreven, duidelijk was wel dat hij op dat moment de beste man van het veld was. Wat opviel was dat er weinig op goal werd geschoten. De grabbelende keeper van Meerssen had best meer op de proef gesteld mogen worden. Vele mooie combinaties op het middenveld en voor de goal van Meerssen resulteerden dan in de 82e en 84e minuut in het gewenste resultaat. Lemmens de man van de wedstrijd, met een intikker en een fraaie goal bepaalde hij de eindstand op 0-2.

Kunnen we een conclusie verbinden aan de overwinning op deze Hoofdklasser? Duidelijk was dat de 'tweede garnituur' van Fortuna gemakkelijk op de been bleef, dit is andere jaren wel eens anders geweest. Er loopt genoeg jeugdig talent rond bij Fortuna, wanneer we dit combineren met de ervaren geslepenheid van mannen als Ricksen, de Boer, Wagemakers en Gommans zou het wel eens een leuk seizoen kunnen worden.Reacties:

Berichten: 2342
maandag 25 juli 2011 / 08:50

Het was een matige wedstrijd waar Fortuna wel terecht heeft gewonnen. Secerovic viel nauwelijks op, het is dan ook lastig om hem op deze 90 minuten te beoordelen.

Hopelijk is Janssen niet geblesseerd, hij hoorde duidelijk bij de betere van het veld.

Shakison vond ik de held van de match. Hoe subtiel hij een aantal keren een mannetje van Meerssen aan de kant beukte, verdiend gewoon zwaar respect!

Berichten: 5588
zondag 24 juli 2011 / 20:25

@Patrick

Nog maar een keer...
Wat is Hatrrick?
Is dat een on-line spel of moet je zelf je sloffen hierbij aantrekken, bij wat je gemaakt hebt?

Zijn er prijzen te winnen?

Berichten: 413
zondag 24 juli 2011 / 17:35

ik vind het zo jammer dat dario zo weinig speelt is een echte spits ik blijf voor hem duimen en hopen op succes dari jong we staan achter je

Berichten: 208
zondag 24 juli 2011 / 16:05

t Belangrijkste blijft toch wel dat deze spelers in de voorbereiding ook extra speeltijd krijgen. Tegen een Hoofdklasser (al zijn ze pas vanaf dinsdag in training) is t nooit een 'walk-over' voor zo'n jonge ploeg.

Berichten: 1275
zondag 24 juli 2011 / 15:43

Hatrick game. bij deze heb ik een toernooi gepland voor de hatrick liefhebbers. en wel de limburg cup. kopieer onderstaande link in je browser en meld je aan.

www.databased.at/hattrick/cupmanager/?id=25594


Berichten: 600
zondag 24 juli 2011 / 14:29

Capo, dit waren niet de mannen uit de basiself (met uitzondering van Sjakie). Secerovic deed voor het eerst mee, logisch dat het dan nog niet meteen loopt.

Ik heb leuke combinaties gezien, Schroyen, Geenen, Goossens en Kotbani speelden aardig goed.

Berichten: 5588
zondag 24 juli 2011 / 14:25

Zo te lezen helaas allemaal nog wat onwennig en niet gestroomlijnd, hopelijk wordt dit elftal voor het begin van de competitie WEL zover in orde gemaakt...?
Nog maar 2 weekjes....is dat voldoende tijd?
De tijd zal het leren.

Berichten: 600
zondag 24 juli 2011 / 13:37

En Huub oet Meerssje, koop die seizoenskaart! ;)


Reageer op dit bericht:

Je bent niet ingelogged, klik hier om in te loggen
Gebruikersnaam:
Bericht:
Toevoegen:
Klik het gekleurde logo aan om het bericht toe te voegen:
1234