De Fortunahome chat wordt aangeboden door 4Planets en is enkel beschikbaar voor ingelogde leden

Log hier in met uw account!

Fortuna Sittard wint met 13-0 van SVM Munstergeleen

Fortuna Sittard wint met 13-0 van SVM Munstergeleen

Fortuna Sittard is inmiddels 4 dagen in training en speelde zaterdag 4 juni 2009 haar eerste oefenwedstrijd van het seizoen 2009-2010. Traditioneel was SVM uit Munstergeleen onze tegenstander. De amateurs spelende in het zwart en geel komen uit in de 6de klasse. 

Mede door het goede weer, maar vooral door de beleving voor het nieuwe Fortuna in de Westelijke Mijnstreek waren zaterdagavond 1.000 supporters getuige van een leuke pot voetbal. Veel doelpunten en veel nieuwe gezichten binnen de selectie maakte de wedstrijd van begin tot eind attractief. 

FortunaHome was aanwezig en maakte voor u enkele kiekjes van de spelers en het randgebeuren.

Onder de toeschouwers in Munstergeleen was ook wethouder van sportzaken, de heer Guyt (PVDA), aanwezig. Samen met Berry van Rijswijk (Groen Links) stroomde de politicus langs de velden en kwam zo ondermeer in contact met 'good old' Rene Maessen die zich niet te groot voelt om Fortuna merchandise aan de man te brengen. 

Misschien is dit wel weer typerend voor het nieuwe Fortuna. Iedereen binnen de club is momenteel even belangrijk en gezamenlijk worden de schouders eronder gezet. 

De 1.000 aanwezigen (!) kwamen uiteraard niet om de heer Guyt te aanschouwen maar de 11 Fortuna helden op de mat van kunstgras. Trainer Roger Reijners stuurde onderstaande 11 spelers als basis de wei in:

Hesse

Geenen - Facenna - Grabovac - Vanek

Simone - Voorn - Ouweland - 

Rychlik - Voss - Garlisi 

In de opstelling dus plaats voor 3 testspelers en zoals het hoort speelde deze spelers 90 minuten lang. Na het weekend zal de technische staf beslissen of de spelers langer mogen blijven, wellicht later nog een keer uitgenodigd worden of dat er een dikke streep wordt gezet door de naam van de testspeler. 

Dit zal geen makkelijke keuze zijn want doelman Hesse bijvoorbeeld raakte deze wedstrijd de bal amper 10 keer aan. De tegenstand van SVM simpelweg te gering om de doelman serieus te testen hoewel ongewild de gedachte van uw webbie terug in de tijd gaat waarbij doelman Roger Juffing ooit kramp kreeg in de wedstrijd tegen SVM. 

Onze conclusie dan ook dat Hesse in ieder geval een betere conditie heeft dan Juffing toen. 

Over de prestaties van spits Paul Voss en rechteraanvaller Marcus Rychlik kan de technische staf wellicht makkelijker oordelen. De wedstrijd in Munstergeleen speelde zich namelijk 90 minuten lang af rond de 16meter van onze tegenstander. 

Spits Voss scoorde deze avond 4x maar kon echter niet overtuigen. De spits oogde wat statisch en mist actiesnelheid. De speler is dan ook geen type Hamming of Amoah maar meer de targetman, de killer voor het doel. Rychlik kende een heerlijke namiddag in Munstergeleen. Binnendoor of buitenom dartelde de rechtsbenige speler over het veld en de speler kreeg geregeld de handjes op elkaar van de aanwezige toeschouwers. 

Prestaties tegen een 6de klasser zijn echter altijd moeilijk in te schatten. Belangrijk deze avond was dat de aanwezige fans genoten van Fortuna.

Bij de rust was de score 6-0 in het voordeel van Fortuna Sittard. Doelpuntenmakers:

· 1-0: Zarko Grabovac
· 2-0: Ramon Voorn
· 3-0: Paul Voss
· 4-0: Charlie vd Ouweland
· 5-0: Paul Voss
· 6-0: Rick Geenen

Na rust liep Fortuna Sittard uit naar 13-0: 

· 7-0: Paul Voss
· 8-0: Gavrey Villareal
· 9-0: Marcus Rychlik
· 10-0: Paul Voss
· 11-0: Emrullah Zorlu
· 12-0: Badre Kotbani
· 13-0: Emrullah Zorlu

Al bij al een zeer geslaagde voetbalavond waar de TOF loterij van John van Bommel weer 2.000 loten wist te verkopen. Ook de merchandise (van Fortuna en van Bayern Munchen) liep goed en op het eind van de avond dan ook alleen maar tevreden en lachende gezichten aan de kant van Fortuna. 

Na de wedstrijd dan de 3de helft met enkele alcoholische versnaperingen. De wedstrijd werd nog een keer overgespeeld en geanalyseerd met een Dommelsch in Mustergeleen en een Jupiler in Sittard. 

Deze wedstrijd maakte duidelijk dat Sebastiano Garlisi de aangewezen man is komend seizoen om de corners van de linkerkant te nemen. Het is maar hoe je het bekijkt overigens, met zijn rechterpoot in ieder geval afdraaiend van het doel. 

Taner Taktak, Emrullah Zorlu, Gavrey Villareal, Badre Kotbani en Yassine Halim mochten in de 2de helft ook hun speelminuten pakken en vooral het meespelen van Taktak deed de aanwezigen goed. De talentvolle linkspoot was toch enkele maanden geblesseerd en stond ook nog eens in de belangstelling van het Turkse Istanbulspor.

Hopelijk dat voor woensdag, als we tegen OVCS aantreden. de handtekeningen van Taktak en van Ouweland zijn geplaatst. 

De heer Wil Meijers heeft in ieder geval goede hoop en genoot deze avond ook zichtbaar van het nieuwe Fortuna Sittard dat met fris elan de Westelijke Mijnstreek heroverd. En met deze mooie gedachte sluiten wij dit commentaar.

Oh ja, het feestje in de stad was gezellie. Op de foto zien we een geboren verkoper die vast één van de supporters zal zijn die komende tijd het schriftelijke verzoek van de heer van Biommel om deur-aan-deur loten te gaan verkopen, zal oppakken. 

Webmaster Linford

www.fortunahome.com

CFS aanwezig in Munstergeleen

Met een eigen ober

Grabovac wilde met CFS op de foto, uiteraard mocht dit

De eerste overwinning van het seizoen werd uitbundig gevierd

Webmaster MD