De Fortunahome chat wordt aangeboden door 4Planets en is enkel beschikbaar voor ingelogde leden

Log hier in met uw account!

Fortuna Sittard traint met veel trots en plezier

Fortuna Sittard traint met veel trots en plezier

Voor meer dan 100 Fortuna supporters trainde Fortuna Sittard op woensdag 1 juli 2009 voor het eerst in het seizoen 2009-2010. Voor de training was veel belangstelling, niet alleen van (landelijke) pers maar ook van supporterskant. 

Een luid applaus verwarmde rond 10.30 uur de atmosfeer rondom de trainingsvelden bij het CIOS. Een soort erehaag voor de spelers die ondanks de onzekerheid die de laatste maanden kenmerkte, hun handtekening hebben geplaatst onder een groen-geel Fortuna contract. 

Een faillissement en een fusie met aartsvijand Roda JC werd voorkomen. Als klap op de vuurpijl won Fortuna Sittard ook nog eens het kort geding tegen de KNVB. De licentie voor komend seizoen is veilig gesteld en dat gegeven op zich was reden genoeg voor een klein en bescheiden feestje. De spelers van Fortuna deelden maar wat graag 5 Limburgse vlaaien met de aanwezigen. 

Trainer Roger Reijners, welke inmiddels aan zijn 3de seizoen als hoofdcoach begint, vertelde pers en aanwezige supporters dat de vlaaien een bedankje zijn vanuit spelersgroep en technische staf richting de Fortuna supporters  die afgelopen maanden met zijn allen zo massaal hebben meegeleefd met de club. De vlaaien staan symboliek voor het nieuwe Fortuna, waarin eigen jeugd, eerlijk- en openheid en het familiegevoel centraal staan. 

De trainer van Fortuna Sittard sprak oprecht, vol passie en met trots in zijn stem. Trots Op Fortuna! De basis komend seizoen voor sportieve prestaties. Een basis die uiteraard wel vorm dient te krijgen met 17 contractspelers aangevuld met talenten uit eigen jeugd. Op woensdagmorgen 1 juli 2009 betrad de Limburgse club dan wellicht ook symbolisch bedoeld, het trainingsveld op met 17 spelers. 

De aanwezige supporters, maar ook de massaal toegestroomde pers, moest even goed kijken wie er allemaal het trainingsveld had betreden. Voor u als trouw FortunaHome volger was dit uiteraard geen probleem hoewel de vraag bij vele resteerde wie nu eigenlijk wie was. Het koppie bij de juiste naam plaatsen. 

We laten u niet langer in spanning, onderstaande de namen van de 17 spelers die vandaag hun eerste Fortuna training afwerkte onder de moordende Sittardse zon. 

* Contractspelers (9 stuks): Rick Geenen, Gino Facenna, Tom Grootaers, Abdulkerim Ocal, Nico Vanek, Zarko Grabovac, Sebastiano Garlisi, Angelo Simone en Ramon Voorn. 

* Testspelers (3 stuks): Paul Voss, Marcus Hesse en Marcus Rychlik. 

Voor de supporters natuurlijk een buitengewoon interessant gegeven welke nieuwe namen zullen worden toegevoegd aan de uitgedunde selectie. 

Komende weken zal Fortuna Sittard een arsenaal aan testspelers laten meetrainen in Sittard. De club wenst zoals gezegd met 17 contractspelers aan het nieuwe seizoen te beginnen. Of de heren Voss, Hesse en Rychlik daadwerkelijk een versterking zijn voor het nieuwe Fortuna is aan onze technische staf. 

Rechtsonder ziet u de Duitse doelman Marcus Hesse. Een 25jarige (22-03-1984), 1.86 lange keeper.  De speler kwam in zijn carrière achtereenvolgens uit voor SG Dresden-Striesen, Dresdner SC, Alemannia Aachen U19, Alemannia Aachen II, Alemannia Aachen, Dynamo Dresden en Dynamo Dresden II. 

Linksonder ziet u de Duitser Marcus Rychlik, een rechteraanvaller die speelde voor Sportfreunde Baumberg en SV Hilden Nord. De aanvaller oogt nog jong, exacte data ontbreekt echter tot op heden. 

Resteert de boomlange aanvallende middenvelder Paul Voss (foto rechtsboven). Hoewel de naam met dubbel-s nogal Duits aandoet is Voss een 21jarige (21-04-1988) Nederlander, getogen en geboren in Eindhoven. Voss doorliep de jeugdopleiding van PSV vooraleer naar het Belgische FC Luik te verkassen. Ook VVV, Den Bosch en AGOVV toonde vorig seizoen (lichte) belangstelling voor de speler. 

Bij de nieuwe gezichten mogen we onze nieuwe keeperstrainer niet vergeten. Wisten we zijn naam maar (foto: linksboven). Zijn bijnaam, aldus commercieel manager Tom Janssen, zullen we u besparen. Heeft iets te maken met een kip enzo :)

Voormalig jeugdspelers Fortuna Sittard ( 4 stuks): Pim Gubbels, Yassine Halim, Gavrey Villareal en Badre Kotbani.

Voor de trouwste Fortuna volgers zijn dit natuurlijk bekende namen. Voor de grote massa die geen wedstrijden kijkt van onze jeugd dan wel Jong Fortuna zijn dit toch relatief onbekende namen. Stuk voor stuk zijn het spelers met bovengemiddelde kwaliteiten die echter nog verder ontwikkeld moeten worden. 

Yassine Halim; fantastische techniek, rechteraanvaller

Gavrey Villareal; zeer snel en technisch goed; linkeraanvaller

Doelman Pim Gubbels (links). Sluitpost van Jong Fortuna seizoen 2008-2009

Badre Kotbani; linksback, aanvallend ingesteld 

Supertalentjes waarbij FortunaHome eigenlijk de verwachting had dat ook Luc Wulterkens en Ajeugd speler Noah Jaspers wel eens mee zouden kunnen trainen. Beide Limburgers ontbraken echter op deze eerste training. Luc Wulterkens zou -als we de geluiden mogen geloven-  mogen uitzien naar een nieuwe ploeg, terwijl Jaspers vast in een later stadium dit jaar mag snuffelen aan het niveau van betaald voetbal. 

Tsja, en als u goed heeft meegeteld zitten we dan op 16 spelers. Wie is dan de 17de speler die woensdag 1 juli 2009 meetrainde? Het antwoord is simpel: Charlie vd Ouweland. De 27jarige speler die in afwachting van zijn op vakantie zijnde spelersmanager, nog niet zijn handtekening heeft kunnen zetten onder een Fortuna contract.

De algemene verwachting binnen Fortuna Sittard is echter dat de speler nog deze week zijn krabbel zal zetten onder een langer verblijf in het Sittardse. Al bij al komen we dan dus op 17 spelers. 

 

De 1ste training van Fortuna Sittard begon zo rond de klok van 10.45 uur. De vlaai vond gretig aftrek bij de aanwezigen en de spelers begonnen aan hun eerste meters van het seizoen. De keepers Gubbels, Grootaers en Hesse werden niet veel later, apart onder handen genomen door de nieuwe keeperstrainer. 

De spelers zagen al snel dat de ballen uit het net werden gehaald en dat moment zal bijvoorbeeld Gino Facenna deze dagen nog wel even bijblijven. Voor een speler is dit vaak een mooi moment. Het rondjes lopen is leuk, met de bal spelen is leuker. De naam van Facenna is gevallen en deze eerste training werd direct duidelijk dat de technische staf Gino Facenna dit seizoen als een volwaardige, dragende speler behandeld.

'Sittardse Gino' was vanaf minuut één aanspreekpunt van assistent trainer Roel Coumans. Samen met aanvoerder Zarko Grabovac vormt Facenna dan ook dit seizoen het hart van de verdediging.

De spelers trainde uiteindelijk dik 1 1/2 uur voordat de douches mochten worden opgezocht. Zaterdag speelt Fortuna Sittard haar eerste oefenwedstrijd van het seizoen en wel traditioneel tegen SVM uit Munstergeleen. Deze wedstrijd begint om 18.30 uur en als we de voortekens van de drukte rondom de eerst training mogen geloven, zou het wel eens stampvol kunnen worden in Munstergeleen. 

Tot dan kunt u genieten van nog enkele kiekjes die deze pagina voor u maakte van de 1ste training. Het seizoen 2009-2010 is begonnen!

Sjra Philippen vertelt L1 trots dat hij nooit heeft getwijfeld aan een goede afloop

Angelo Simone maakte de mooiste goal in het partij spel.

Zien we Marcus Rycklijk zaterdag (SVM-FSC) nog steeds bij Fortuna? 

Gino Facenna vast en zeker, 2009-2010 wordt zijn seizoen

Testspeler Voss maakte indruk op de 1ste training. De speler bleek wendbaar, lang en behendig

Yassine Halim, de speler met de mooiste naam in de selectie

Ramon Voorn is ondanks Belgische interesse wederom van de partij in Sittard

Rick Geenen zal ook komend seizoen als rechtsback de strijd aangaan met Abdulkerim Ocal. Deze laatste speler moest noodgedwongen (kniekwetsuur) het partijspel nog aan zich voorbij laten gaan. 

Tom Grootaers doet zijn oefeningen terwijl de spelersgroep meters maakt

Marcus Hesse met zijn grondoefeningen

En met deze laatste aanblik op een testspeler sluiten wij deze reportage van de 1ste training van Fortuna Sittard. Het applaus van de ruim 100 aanwezige fans voor de spelers die hun eerste stapjes op het trainingsveld zette gonst na in Sittard-Geleen.

Nawoord: onze nieuwe keeperstrainer heet Richard Bessems.

Webmaster Linford

www.fortunahome.com