Fortuna - Ergotelis (0-2)

Zaterdagavond, lekker weertje, leuke tegenstander en een mooi amateurterrein. Wat wil een doorgewinterde fan nu nog meer? Ok, sommigen kozen ervoor om een week lang in een belgisch bungalow park te zitten en anderen zouden misschien liever bij die andere "wedstrijd" ff langs hebben willen gaan. Maar de echte fans wisten het wel... Fortuna tegen Ergotelis uit Griekenland!!

Voor de mensen die net terug kwamen van vakantie moest het ff wennen zijn geweest. Alleen het lelijke blauwe uitshirt deed hen herinneren aan het oude Fortuna. En als men heel goed keek herkende men ook nog enkele oude spelers, zoals Dassen (rechtsback), Hermans (Links back), Joos van Barneveld (Centraal), Grabovac (laatste man) en Taiwo (Links buiten). De andere spelers zijn geheel nieuw. Het "en wie is dat nu?" was dan ook vaak te horen langs de lijn

Grote vraag natuurlijk was in hoeverre dit vreemdenlegioen nu ook daadwerkelijk progressie maakt. Bijgaande een poging. De high and lowlights. Keeper Arjan Christianen was de beste aan Fortuna's kant. Een absolute aanwinst. Paridaens was niet opvallend. Grabovac helaas wel. De altijd goed lachse spelers maakte 2 a 3 grote fouten waardoor ook een tegentreffer viel. Hermans en Dassen speelden erg sober. De tijd dat de backs nog eens langs de lijn naar voren renden hebben we echt gehad. Ook Korver lijkt die tijd vergeten te zijn. Misschien dat Commercieel manager Maessen het hen nog eens vooor kan doen!

Het middenveld kwam in aanvallende zin te kort. Lange passes op de toch snelle buitenspelers waren zeer spoorradig, waardoor het combinatiespel met pasjes over 15 meter steeds liep. Als je 100 meter (een veld) wilt overbruggen moet je dus 5 a 7 goede pasjes van 15 meter geven. Daar er altijd wel steeds ene fout gaat kwam de bal zelden in de 16 van de tegenstander. Als het dan lukte ging het via de flanken en dan met name op links. Taiwo is met afstand Fortuna's beste veldspeler en met El Hammouchi achter hem kan dit een leuke flank gaan worden.

Spits Cedric Olondo kon mij in een vorige oefenwedstrijd nog goed bevallen. Hij heeft fysiek alles wat een grote speler nodig heeft. Maar zijn teller en persoonlijke acties bleven op nul staan. Het is geen spits die met de rug naar de goal wegdraait en blind aanvoelt waar de keeper staat en hem van 25 meter in het netje laat ploffen. In counter spel, met ruimte voor hem, lijkt die beter tot zijn recht te komen. Dan tot slot Brahim Bouhadan. Heeft in zijn doen en laten wel iets weg van Aziz. De toekomst zal het leren of hij zich door ontwikkeld tot een subtopper in de eerste divsie.

Goed. Tegen beter weten in was dit dan toch een korte beschouwing van Fortuna. Rest mij nog aan te geven dat Fortuna erg fysiek aan het spelen is. Dit bleek uit het in en uitlopen van alle spelers, uit het constant opjagen van de tegenstander op het middenveld en ook door het grote aantal (grove) overtredingen die men maakt. Met name Angelo maakte zijn faam meer dan waar en probeerde van elke Griek een Souvlaki te maken. Natuurlijk is drive en inzet fantastisch, maar er zijn ook grenzen. Fortuna heeft in verdedigende zin dan ook stappen vooruit gemaakt, qua voetballend vermogen is de ploeg echter niet (veel) verder dan vorig jaar. Maar dat mocht de pret op deze warme zomeravond niet drukken! Dit was een tegenstander uit de griekse eredivsie, Fortuna werd zeker niet weggespeeld en overal voelde je dat Fortuna weer leeft!


Deze bulgaarse speler showt zijn aanwinst, de andere "griek" lijkt in slaap gevallen te zijn...Het "15 meter" pasje van de sober spelende HermansTrainer Korver zat geen minuut stilRooie J. maakte lol met de griekse spelersNa een stevige ingreep liepen de gemoederen flink opFuat regelde het als natuurlijk leiderKorver verlaat met grote stappen het veld...de rest volgtMels mag de drank dragen en de nieuwe Ben van Briel loopt zich in om daarna een goede invalbeurt te makenFortuna op jacht naar de gelijkmakermaar die bleef aan deze kant uit...en lekker uitlopen....het zit er weer opFortunahome, webmaster Kiprich