Borussia Monchengladbach versus Fortuna Sittard = 2-2

26-07-2006: Erik Willaarts, wie kent hem niet? De naam voor eeuwig verbonden aan het grote Borussia Monchengladbach, de club uit de Bundesliga van Duitsland.

Fortuna Sittard had de eer aan te mogen treden tegen Gladbach maar dan wel tegen Jong Gladbach onder de 23 jaar. Ook goede spelers maar lang niet zo goed als het 1ste elftal.

In Hongen bleek dit ook maar al te snel. Fortuna Sittard was namelijk heer en meester op het veld. Prima combinatie voetbal gecombineerd met een gezonde dosis inzet. De score van 2-2 dan ook enigszins vertekend want eveneens VVV Venlo had Fortuna deze wedstrijd gewoon moeten winnen. Duitsers blijven echter Duits en in blessuretijd scoorden ze dan ook traditiegetrouwe de onverdiende gelijkmaker.

Voor U maakte FortunaHome een fotoverslagje.

Duitsland tegen Nederland. Het zal nooit wennen en al vroeg werd duidelijk dat dit oefenpotje iets om het lijf had. Trainer Korver spaarde dan wel enkele mogelijke basisspelers zoals Grabovac (gisteren al gespeeld) en Usta en van Briel (hamstrings) maar de strijd was er vanaf de eerste minuut.

Voor het eerste fluitje werden een aantal zaken wel duidelijk.

> De aanvoerdersband hing niet meer om de schouders van Joos van Barneveld maar om die van Wasiu Taiwo.

> Willem-Jan Thijssen stond weer in het doel, wat aangeeft dat beide keepers een eerlijke kans krijgen.

Goed, het was warm maar gelukkig het bier maar voor een enkele Euro.

Amper het eerste glas leeg hebbende stond het al 1-0 voor Fortuna. Garritsen gaf zijn visite kaartje af: "Trainer ik moet in de basis, want ik ben de enige in de selectie met een pass in de benen". Vanaf 35 meter recht in het kruis, 1-0.!

Ondertussen zagen de bijna 500 toeschouwers oude en nieuwe bekende gezichten bij ons ploeggie. Taiwo en Olondo kennen we nu allemaal. De speler rechts bleef tot lang na de wedstrijd een groot vraagteken. FortunaHome wist U al te melden dat tijdens de wedstrijd Jong Fortuna-Ergotelis een Turkse proefspeler zijn opwachting had gemaakt maar dat deze speler ook vandaag zijn opwachting zou maken, ook voor ons een grote verrassing.

De 1-1 overigens uit een knullige situatie. Recht door het hart van de verdediging langs van Driel en Paridaans. Keeper Thijssen stond erbij en keek er na. Dit al na rust. 

Wel een leuke pot overigens. Joep op den Kamp bijvoorbeeld hield zich erg goed centraal achter in en ook Joos van Barneveld speelde een puike pot. 

Door een pingel dan toch de 2-1 voor Fortuna nadat de scheids eerder een goal van ons ploeggie had afgekeurd. Oldondo mocht de 2-1 maken. Aanloopje en rechts van de keeper.

Uw webmaster ondertussen druk zoekende naar de naam van die aanvallend ingestelde middenvelder die dus meespeelde. En ja, glorie hallelujah....eindelijk hadden we de naam: Renkli Huseyin. 

Een Deense Turk die blijkbaar 20 jaar is en verschillende keren voor Turkije <19 is uitgekomen, Even afwachten wat het is want eerlijk gezegd hebben wij nog geen flauw idee. Hij speelde niet slecht maar zeker ook niet opvallend.

De wedstrijd werd ondertussen wel wat harder en verdorie nog aan toe...de gelijkmaker dus ook in blessuretijd. 

Fortuna speelde zeker niet slecht. Veel combinatiespel en zowaar de betere ploeg. Vraag resteert hoe sterk dit Borussia Monchengladbach nou eigenlijk is?

Vanuit een warm Duitsland de beste groeten!

 

klik hier om terug te keren naar FortunaHome main-page

 

Namens Fortunahome, webmaster Linford