Fortuna Sittard verslaat Eredivisionist Willem II = 2-1

01-08-2006: Zo een 40 maanden geleden op 13-04-2002 had FC Twente de twijfelachtig eer te verliezen tegen Fortuna Sittard. Een wedstrijd die jaren de boeken in is gegaan als de laatste overwinning van Fortuna Sittard tegen een Eredivisie ploeg. Uitslag toen 2-0, doelpunten door Hamming en Gerritsen.

Nadien jarenlang diepe treurnis in Sittard. Net voor het begin van de nieuwe competitie 2006-2007 kunnen we echter een nieuwe datum optekenen: 1 augustus 2006, Fortuna wint van Willem II!

In Roermond, de thuishaven van trainer Frans Korver, waren het de spelers van Fortuna Sittard en Willem II die elkaar troffen op het veld van RFC. De Korver is naast technisch manager, coach en trainer bij Fortuna Sittard ook technisch adviseur van RFC. Amper 69 jaar, het blijft verbazingwekkend.

Voor Fortuna betekende deze wedstrijd de laatste serieuze oefenwedstrijd vooraleer er van FC Zwolle gewonnen zal worden op 11 augustus 2006.

De basisopstelling niet onbelangrijk dus!

Christianen

Dassen - Voigt - Paridaans - van Driel

Bouhadan - Barneveld - Simone - el Hammouchi

Olondo - Taiwo

Opvallend de naam van testspeler Voigt. Geen onbekende in Nederland want de lange centrale verdediger speelde reeds 162 wedstrijden in het betaalde voetbal, veelal bij Helmond Sport.

Bij onze tegenstander begonnen een aantal reservespelers en deze arrogantie werd binnen 15 minuten afgestraft want het was superspits Wasiu Taiwo die twee keer koppend wist te scoren en zo de Fortunezen op een lekkere voorspong wist te zetten. De 750 aanwezige toeschouwers keken hun ogen uit, want Fortuna speelde namelijk lekker fris met een uitblinkende Joos van Barneveld op het middenveld.

Na een kwartier dan eindelijk de lang verwacht druk van de Brabanders en pardoes leidde dit tot enkele kansen voor de Hongaar Kerekes. Zijn tweede kans liet keeper Christianen grabbelen. Een prachtige goal het mag gezegd worden.

Een ieder aanwezige dacht dat de Eredivisionist nu wel even over Fortuna zou heen lopen, maar het waren onze jongens die hun schouders er eens stevig onderzetten. Angelo Simone verrichtte meters en vloog over het middenveld als Mark van Bommel in zijn beginjaren bij Fortuna.

Voorin Taiwo en Olondo. Deze laatste kent een moeilijke voorbereiding, mede omdat hij de Nederlandse taal niet machtig is. Bij de 2de goal bediende hij Taiwo echter buitengewoon subtiel. De man heeft echt wel een uniek combinatie van techniek en kracht in zich. Nu maar hopen dat hij dit vaker dan een enkele maal per wedstrijd kan etaleren.

Bij rust de 2-1 score op het bord en eigenlijk ook wel terecht. Fortuna was namelijk veel vinniger dan de Brabanders die eerder in hun voorbereiding nog wisten te winnen van Racing Genk.

Onze testspeler Voigt hield de boel achterin redelijk droog, opbouwend was het echter zeer matig. Pasjes over 20 meter werden te zacht ingespeeld en het leek wel alsof de speler wedstrijdritme ontbrak.

In de tweede helft zagen we plots Andries Jonker. De Amsterdammer loopt nog altijd zo arrogant als in zijn MVV tijd. Zijn keuze om MVV te verruilen voor een positie als assistent trainer bij Willem II voor velen nog steeds onbegrijpelijk. Zou het ploeggie uit Maastricht dan toch niet zoveel potentie hebben dan gedacht? Jurrie Koolhof en Harrie Gommans overigens aandachtig toeschouwer bij de wedstrijd.

Op de foto bovenstaande overigens onze twee nieuwe testspelers. Voigt en Marguez. De eerste mocht zo een 70 minuten spelen, Marguez de resterende minuten. Dit bleken er geen 20 te worden want na reeds een opstootje op het veld liet Marguez zien hoe men verdedigt in Spanje. De Portugees toonde geen medelijden met de dure benen van de ingebrachte 1ste elftal spelers zoals Bobson, Redan en El Hamdaoui. 

Dit tot zeer grote frustratie aan Tilburgse kant. Een matpartijtje zonder echte blauwe ogen als gevolg. De stand nog altijd 2-1 voor Fortuna en wellicht dat die van Tilburg wat gefrustreerd waren. Het was duidelijk dat men niet wilde verliezen. Fortuna was echter simpelweg te sterk voor de Brabanders. 

De frustratie werd zo groot dat er plots wederom een matpartij op het veld was. De scheidrechter had wellicht twee rode kaarten moeten trekken, maar besloot om verstandig te zijn: 5 minuten voor het eind floot hij voor zijn laatste fluitsignaal. 

Fortuna wint van Willem II, in Deventer kan men weer adem halen zonder het schaamrood op de kaken.....bring on FC Zwolle!!!

 

klik hier om terug te keren naar FortunaHome main-page

 

Namens Fortunahome, webmaster Linford