Fortuna Sittard - SK Tongeren = 2-1

18-07-2006: In Heythuysen speelde Fortuna Sittard haar 3de oefenwedstrijd in de voorbereiding van de nieuwe competitie 2006-2007. Uiteraard was FortunaHome ter plaats om U te berichten over de vorderingen binnen de groep.

Tongeren is een degelijke 3de klasser in België, te vergelijken met een goede hoofdklasser in Nederland. Er zou dus eigenlijk gewonnen moeten worden. Fortuna had het echter deze avond niet gemakkelijk maar won uiteindelijk wel met 2-1. 

Beide teams probeerden goed gemotiveerd aan de start te verschijnen. Bij Fortuna was het Brahim Bouhadan met de laatste speech: "Kom op mannen, agressief beginnen!" De Belgen dachten, dat kunnen wij beter en een heuse yell rolde over sportpark Moelnhoek.

De eerste minuten was het aftasten en Fortuna had meer balbezit. Tot uitgespeelde kansen leidde dit tafereel echter niet en zowaar na 25 minuten ballen waren het de Belgen die brutaalweg de voorspong namen. Een aanval over rechts, de perfecte voorzet en pats 0-1. Het centrale duo achterin -Facenna en Paridaans- stonden erbij en keken erna.

Onderstaande een aantal foto's van de match.

Goed, 0-1 achter en Fortuna moest wat laten zien. Trainer Korver op de bank gaf de nodige aanwijzingen en vlak voor rust dan toch nog de 1-1 door aanvoerder Joos van Barneveld. Het doelpunt maf eigenlijk op conto van onze nieuwe spits Cedric Olondo. De hele wedstrijd niet gezien maar zijn voorbereidend werk was magistraal. 

In de rust de gebruikelijke wisselingen. Ondermer Usta, Op den Kamp, Grabovac, Israelian, Guvenc (2x), Schreurs en Olgun kwamen een aantal basisspelers aflossen. De temperatuur ook in Heythuysen moordend.

De wissels hadden hun effect want de tweede helft zagen de 300 supporters een beter functionerend Fortuna. De lijnen werden uitstekend neergezet door Usta zodat de aanvoer naar voren ook steeds dreigender oogde.

Tussen de drinkpauzes door was het duidelijk wie er binnen Fortuna de lijnen gaat uitzetten dit komende seizoen. Twee namen willen we speciaal belichten: Dassen en Usta. De eerste speelde een geweldige wedstrijd, de tweede straalt zelfvertrouwen uit. Beide spelers goed in de coaching.

Duidelijk werd ook dat Korver de spelers Taiwo en Bouhadan graag van positie ziet wisselen. De verdediging ontregelen. Details, die we dadelijk in het echt ook zullen terugzien.

Een kwartier voor tijd dan de 2-1. Een hoekschop van de rechterkant en de meegekomen Grabovac met zijn kop. Pats, keihard in het kruis. Een persoonlijke overwinning, maar belangrijker ook de uiteindelijke Fortuna overwinning.

Tongeren dan? Tsja, het was duidelijk dat de Belgen conditioneel nog niet toppie waren. Een sporadische kans in de vorm van enkele dooie spelmomenten maar dat was het dan ook wel.

Fortuna wint verdienstelijk met 2-1 en wij sluiten dit verslagje dan ook positief af. Het was niet geweldig, met vjagen konden we echter wel genieten. Ook van Facenna, Serdal en Emmo Guvenc....de heren weten wat het betekent om de botte bijl te hanteren. Mooi om te zien....

Zaterdag speelt Fortuna haar volgende oefenwedstrijd. Tegenstander dan het Griekse Ergotelis. Locatie wellicht de velden in Meerssen. Dit laatste nog enigszins onzeker, dus houdt U ons nieuws in de gaten.

Het gaat U goed,

Basiselftal Fortuna Sittard:

Thijssen

Dassen - Paridaans - Facenna - Hermans

El Hammouchi - Barneveld - Garritsen

Bouhadan - Olondo - Taiwo

klik hier om terug te keren naar FortunaHome main-page

 

Namens Fortunahome, webmaster Linford