Fortuna Sittard stunt op fantastische wijze in Volendam 

29/02/2008: Fortuna Sittard heeft op een fantastische wijze weten te winnen van FC Volendam. In het palingdorp van Jan Smit werd er er gewonen met 2-3. Doelpuntenmakers aan Sittardse kant waren Danny Schreurs (2x) en Emrullah Guvenc. 

Waar Fortuna Sittard vroeg op achterstand kwam toonde de ploeg veerkracht. De eerste echte aanval van Fortuna was meteen raak. Danny Schreurs profiteerde van de ruimte welke invaller Dirk Jan Derksen creŽerde en schoot genadeloos de gelijkmaker binnen. Het doelpunt wederom van ongekende schoonheid.

De wind in Volendam was allesbepalend. Het stormde in Holland en in de 1ste helft liep Volendam als een wals over Fortuna heen. De vele positiewisselingen werkelijk ongekend. Verdedigers kwamen over de middenvelders en de middenvelders schoven massaal voor de spitsen. Hogeschool voetbal, de schade bleef echter beperkt. 

Vlak voor rust dan nog wel de 2-1 voorsprong voor de thuisploeg. Een afstandschot werd gepromoveerd tot treffer. Doelman Arjan Christianen op het verkeerde been en gevoed door de wind verdween het leer in het netje. 

Na rust was het Fortuna-time! Met de wind mee creŽerde de ploeg van Roger Reijners zich minimaal 8 kansen. Het was uiteindelijk Schreurs die de bal na een uur spelen middels de paal achter keeper Verhoeven wist te krijgen: 2-2.

Fortuna drukte door en kampioenskandidaat stond het schaamrood op een gegeven moment gewoon op de kaken. Cedric Olondo toonde zijn kunstjes en Dirk Jan Derksen als constante aanjager. 

De penalty een kwartier voor tijd de uitgelezen kans om Fortuna op voorsprong te zetten. Routinier Derksen nam zijn verantwoordelijkheid maar miste jammerlijk oog in oog met de Volendamse keeper. Het teken voor de thuisploeg om een slotoffensief in te zetten. Hoekschop na hoekschop en een bijna penalty bezorgden de 50 meegereisde Fortuna fans hartklachten. Toen scheidsrechter Janssen 4 minuten blessuretijd aangaf werd er gevreesd voor het ergste. Volendam rook de winst, maar de Fortuna counter was allesbeslissende. Een magistraal lobje van ons voetballend vermogen op het middenveld: Emmu Guvenc!

Een verdiende overwinning op basis van de 2de helft. Heer en meester in een sfeerloos stadion amper gevuld met 2.500 toeschouwers. Fortuna stunt en wint in blessuretijd! Prettig weekend!

Voor u een fotoverslag van deze prachtige avond in Volendam.

Ons verslag begint uiteraard met Joep Op den Kamp. De verdediger speelde in Volendam zijn 100ste competitiewedstrijd voor Fortuna Sittard en deed dit uitstekend. Limburgse Joep, ene van ons!

Het kunstgras in Volendam lag er ogenschijnlijk prima bij. De regen in deze namiddag en avond had echter zijn uitwerking op de groene mat. Het veld was spek en spekglad. Rick Geenen bijvoorbeeld had zeker inde 1ste helft moeite om de juiste balans te vinden en speelde dan ook maar een zeer matige wedstrijd. 

Niet getreurd, echter amper na 3 minuten spelen stond de 1-0 al op het scorebord. De 2de kans van Volendam, beide keren ingeleid middels de linkerkant. Geenen stond erbij en keek erna. In plaats van zijn lichaam tussen man en bal te duwen kreeg Volendammer Chaiat de kans de bal voor te trekken. De bal over doelman Christianen heen en alle vrijheid voor doelpuntenmaker Hofstede.

Fout na fout na fout en dat na 3 minuten ballen. Heb je net 3 1/2 uur in de wagen gezeten, even ademhalen.

En dat dus terwijl scheidsrechter Janssen voor de wedstrijd meehelpt de vlaggen van Fortuna Sittard op te hangen. De wind maakte het echter onmogelijk een vlag fatsoenlijk neer te hangen. In Volendam stormde het de hele avond en het wedstrijdbeeld werd hierdoor sterk beÔnvloedt.  

Op de tribunes de bekende Fortuna gezichten. De fans die trots zijn op het ploeg, hun stad en onze jongens!

Uw webbie Linford (hier naast Tony Otzi) uiteraard ook aanwezig. Entreegeld: Ä 12,50

Tsja, en dan deze twee. Je moet toch van ze houden. Die innemende glimlach  is prachtig. Strontbezopen die jongen in dat bruine jasje, maar dat maakt niet uit. Ze waren er wel. :)

Showtime!

In de basis zien we Roy Bejas en Op den Kamp wat betekent dat Nico Vanek op de bank begint. 

De opstelling, in een 4-4-2 systeem:

Christianen

Geenen - Op den Kamp - Grabovac - Bejas

Olondo - Simone - Hammouchi - Guvenc

Boymans - Schreurs

De wedstrijd dus bezig en Volendam veel beter. Joep Op den Kamp zet de lijnen echter uit en verbazingwekkend genoeg houdt Fortuna Sittard stand. De gelijkmaker van Danny Schreurs na een half uur ballen helemaal fantastisch. De geblesseerde Ruud Boymans (onderrug) amper het veld uit voor Dirk Jan Derksen en de 1-1 een feit. 

De naam Derksen alleen al zorgt voor paniek in elke verdediging in de Jupiler League. Twee man die de voormalig topschutter dekken en de ruimte voor wonderboy Danny. Zijn krul in de kruising gaat mij deze avond wakker houden. Pff, wat mooi. 

Na rust dan wel weer de voorsprong voor Volendam maar weerom Danny Schreurs die op het uur de gelijkmaker aantekent: 2-2. Zijn bal via de paal in het doel. Het feestje bij het uitvak oprecht. De blijdschap van deze jongen is aanstekelijk. De gehele selectie viert het feestje voor de Fortuna fans. Saillant detail, Dirk Jan Derksen sommeert op zijn wijze elke Fortuna speler (Christianen daargelaten) mee te vieren. 

Dat heet ervaring. De tegenstander intimideren en gelijkertijd de fans bespelen: prachtig!

Dat juist deze unieke speler op de Nederlandse velden bij Fortuna mag spelen is toch wel mooi. Zijn penalty had de wedstrijd vroegtijdig kunnen beslissen. De aanloop van de meester, het schot hard en zuiver. Keeper Verhoeven met zijn immense lichaam katachtig naar de goede hoek. Wat een tegenvaller. 

De foto's wijzen echter uit dat het nog goed is gekomen. Waar Volendam de laatste 10 minuten een wanhoopsoffensief was gestart wat resulteerde in diverse mogelijkheden was het Emrullah Guvenc die de wedstrijd besliste. Koelbloedig in blessuretijd (4 minuten). Zijn lobje uiterst precies.....dit weekend dan ook feest in de Zitterdse kroegen.

Wat een wedstrijd, wat een nacht! Yeeeesssss!!!

 

 

 

Webmaster LINFORD

www.fortunahome.com