Fortuna Sittard - Red Star Waasland = 2-2

18/07/2007: Fortuna Sittard heeft de eerste echte oefenwedstrijd van het seizoen redelijk doorstaan. Tegen de Belgische 2de klasser Red Star Waasland werd het op het kunstgrasveld van Munstergeleen 2-2.

De Belgen waren heer en meester gedurende de eerste helft en creŽerde zich 5 goede mogelijkheden. Het scorebord gaf na 45 minuten dan ook geheel terecht een 0-2 achterstand aan.

De 2de helft gaf een ander beeld, zagen ook de plusminus 600 aanwezige toeschouwers. Emrullah Guvenc maakte na 50 minuten spelen met een spectaculaire omhaal de 1-2 en Fortuna Sittard drukte de Belgen van Waasland de verdediging in.

De thuisploeg creŽerde zich kans op kans en de gelijkmaker kon niet uitblijven. Een prachtige pass van Gino Facenna op linksbuiten Brahim Bouhadan die zijn tegenstander dolde en de bal op het hoofd legde van Dirk Jan Derksen. De loopactie van Florencio Cornelia verdiedn een vermelding. Het voorlangs kruisen bleek zeer effectief.

Na de zege gelijkmaker nog enkele kansen voor de geel-groenen. Danny Schreurs was dicht bij de 3-2 eveneens Florecnio Cornelia die onterecht werd teruggefloten wegens vermeend buitenspel.

De tweede helft dan ook een heus spektakel waar Fortuna Sittard liet zien nu reeds gegroeid te zijn onder onze nieuwe trainer. De volgende (officiele) oefenwedstrijd speelt Fortuna Sittard tegen Hapoel Petach Tikwa op het sportpark in Susteren. Aanvang dan 19.00 uur.

Voor u een fotoverslag van deze oefenwedstrijd

Ook in Munstergeleen was het warm

De echte fans waren er natuurlijk bij en zagen testspeler Pieter Jan Van Oudenhove (rechtsback). De 20 jarige speler is afkomstig van het Belgische Sint Truiden

En uiteraard weer veel bekende gezichten. De echte fans komen ook kijken naar deze potjes

Rust achter met 0-2.....eindstand mede door een prachtige omhaal van Emmo, 2-2

Nieuwelingen Jacobs en Vanek in beeld

En langs de lijn Frans Korver...als dat maar goed gaat.

Webmaster LINFORD

www.fortunahome.com