Middagtraining Fortuna Sittard: het seizoen is begonnen!

02/07/2007 Na de conditie test hedenmorgen mocht de spelersgroep zich een twee uur lang uitleven met bal. Dan scheen de zon, dan weer een stortbui. Een bijna geheel aanwezige selectiegroep maakte het weer echter niks uit. Eindelijk weer trainen, die geur van het gras, de kritische geluiden van de supporters of de welgemeende complimenten voor enkele leuke acties. 

Trainer Wisman leidde in ieder geval zijn 1ste echte hoofdtraining bij Fortuna Sittard. Als zijn luide stem een voorbode is voor het seizoen 2007-2008 dan mogen we nog wat spektakel verwachten. 

Zijn 1ste echte baltraining bestond uit een 3tal oefensessies. Snelheid van de wedstrijd (opbouw) en positiespel stonden centraal. 

FortunaHome was voor u aanwezig en maakte onderstaande fotoreportage.

De spelers melden zich ruim op tijd voor de middagtraining die gepland stond voor 14.30 uur. De conditie van de spelers was hedenmorgen reeds getest en de resultaten leken reeds besproken met de spelersgroep. Onze Griekse vriend Panos Vious scoorde matig. De nog jonge aanvallende middenvelder had op Kreta blijkbaar geen tijd gevonden om te trainen en dit werd hem tijdens de middagtraining vaak noodlottig.

Ook Kris Bright had het moeilijk. De speler snakte tijdens het partijspel, na 100 minuten trainen, meer dan eens naar adem. 

Opvallend positief deze middag was de gesteldheid van Rashid el Hammouchi. Zijn stage in Marokko heeft hem zienderogen goed gedaan. De speler lijkt nu al klaar voor het begin van de competitie. 

Verder vielen Arjan Christianen, Dirk Jan Derksen, Emrullah Guvenc en Gino Facenna in positieve zin op. Deze laatste gaf zijn visitekaartje af aan de trainer. Spijkerhard, niets en niemand ontzien! 

De trainingsvormen van onze nieuwe coach redelijk standaard. Nieuw was wel het de trainingsvorm van snel omschakelen. De back die inpast op de middenvelder die vervolgens binnen enkele tellen de bal naar de buitenspeler diende aan te leveren. 

De insteek van de trainer is duidelijk verschillend t.o.v. trainer Frans korver. Wisman traint en dus speelt, aanvallender ingesteld.

Ook deze middag weer een grote groep selectiespelers. Rick Geenen en Joep op den Kamp ontbraken of het zou moeten zijn dat we deze eerste over het hoofd hebben gezien. Navraag leert ons dat Joep op den Kamp zich morgen meldt bij de groep. Ook dan een training en wel om 10.30 uur.

Onze jongens trainen deze weel verders op de woensdag twee keer (10.30 uur en 14.30 uur) en donderdag dan ook slechts éénmaal (10.30 uur).

Vrijdag is dan de wedstrijd tegen SVM en momenteel is ons nog onbekend hoe trainer Wisman een wedstrijddag wenst in te vullen. Wellicht ook een vroege training.

Evenals onder Korver werd dan ook getraind op positiespel. Het partijspel met vlagen mooi. Achter het doel van Christianen krijg je pas mee, hoe en wanneer onze doelman coached. De woordenstroom met tips dan wel aanmoedigingen constant en waarachtig zelfs ondergetekende begreep plots de term positiespel.

Langs de kant inmiddels 100 supporters en een tv-ploeg van TV Limburg. 's morgens was er al een journalist van Dagblad de Limburger langs gekomen om een kiekje te maken.

TVL was deze morgen ook bij onze buren van MVV op bezoek en de spitsen Gomez en Thibout ontbraken nog altijd. Goed nieuws dus.

De middagtraining verliep zonder diepte of hoogtepunten en eindigde zoals ie was begonnen met wat in/uitlopen. Waar vanmorgen 90 minuten werd getraind konden deze middag de spelers hun douche pas opzoeken om 17.30 uur. 

Tijd voor partijspel en de fans kregen dan eindelijk waar voor hun geld (?). Er vielen doelpunten te aanschouwen en de eerste goal van het seizoen mag op naam worden geschreven van Kris Bright. Het duurde echter niet lang vooraleer Derksen de score omboog met twee typische spitsgoaltjes. 

Dit tot groot genoegen van clubman Sjra Philippen die het uitstekend naar zijn zin had in de zon. Niet veel later barstte echter de hemel open in Sittard en werden de 100 fans en andere aanwezige natter dan nat.

De training ging uiteraard gewoon door en zelfs wat bliksmem deert onze Amsterdamse oefenmeester niet. 

Foto: Lekker, het voetbalseizoen is weer begonnen.....heerlijk toch?

Foto: De eerste goal van het seizoen 2007-2008 komt op naam van Kris Bright. Keeper Christianen ziet de bal de touwen invliegen en denkt het zijne ervan. 

Foto: Keeper Christianen trainde voluit en zijn 'heupblessure' lijkt dan ook wellicht weer mee te vallen. We gaan nog vele mooie dingen zien van onze goalie dit seizoen.

 

Foto: En dan onze buitenlanders. Bright en Vious in de regen. Haha, het blijft een mooi gezicht.

En met deze constatering sluiten we ook deze foto reportage van de middagtraining. De gehele selectie is fit en dat is een mooi gegeven.

 

Webmaster LINFORD

www.fortunahome.com