Ochtendtraining Fortuna Sittard: het seizoen is begonnen!

02/07/2007 Een dikke maand geen Fortuna Sittard. Voor de doorgewinterde supporter een kwelling. Zeker voor de 35 supporters die zich hedenochtend de moeite getrooste te gaan kijken naar de 1ste training van het nieuwe seizoen 2007-2008.

Net geheel onverwacht een conditietraining. Deze ochtend tellen we maar liefst 27 selectiespelers, Joep op den Kamp eigenlijk de enige speler die ontbrak.

Voor u een foto-impressie van deze eerste regenachtige training met nieuwkomers Voorn, Derksen, Jacobs, Vanek, Taktak, Lenssen, Geenen en Heatubun en natuurlijk trainer Wisman.

Terwijl Fortuna speler Emrullah Guvenc zich richting het trainingsveld begeeft zien we dat Koen Garritsen in gesprek is met onze nieuwe trainer Henk Wisman. Communicatie vanaf dag n belangrijk voor Garritsen die wellicht de hoop heeft komende weken een profcontract af te dwingen. 

Het seizoen 2007-2008 is dan eindelijk begonnen. Zo moeten ook de 35 aanwezige supporters hebben gedacht de moeite getroosten om in de regen de 1ste training van het nieuwe seizoen te bezoeken.

Al snel wordt de aanwezige selectie opgesplitst in een 3tal groepen. De keepers krijgen een aparte training. En spelersgroep wordt onderworpen aan een conditietest onder leiding van Roel Coumans, terwijl de andere groep haar techniek bijschaaft onder leiding van assistent trainer Roger Reijners.

Voor FortunaHome het teken om eens de kopjes te gaan tellen en te kijken of we nog wat nieuwe gezichten herkennen.

Rick Geenen, Zarko Grabovac, Gino Facenna en op de andere foto Sjors Lenssen, Yentl Heatubun, Emrullah Guvenc en Dirk-Jan Derksen. 

Altijd leuk om te zien wie voorop loopt, dat zegt iets over de verhoudingen in een groep. Vooralsnog 7 spelers.

We tellen door en we zien Koen Garritsen, Brahim Bouhadan, Raschid el Hammouchi, Bas Jacobs en Cedric Olondo. Dat maken 12 spelers.

Florencio Cornelia, Kris Bright en Mels van Driel en uiteraard mogen Danny Schreurs, Haik Israelian, Serdal Guvenc en Sjors Paridaans niet ontbreken. Mmm, we moeten twee keer kijken maar dat lijkt toch echt wel Haik Israelian. De speler was toch weg? 

Misschien mag ie meetrainen, raar. De teller staat op 19 spelers.

Nico Vanek, Jurgen Heinrichs en Angelo Simone dan en het laatste groepje is Taner Taktak, Panos Vious en Ramon Voorn. Dat maakt 25 man.

En deze jongens mogen uiteraard niet ontbreken. Onze doelmannen Willen-Jan Thijssen en Arjan Christianen. Wie missen we dan? Juist ja, Joep Op den Kamp.

27 man aanwezig, waarvan dan toch enkele opmerkelijke gezichten. A-Jeugdspeler Taner Taktak is bijvoorbeeld pas 17 jaar en mag dus aan het grote werk ruiken. De aanwezigheid van Haik Israelian verbaasd ons echter het meest. 

Op de foto's ziet u dat het inmiddels is gaan regenen. Donkere wolken boven Sittard? Haha, natuurlijk niet. De spelersgroep is fit en de kwaliteit is aanwezig. We hebben het afgelopen jaren wel eens minder mooi moge aanschouwen.

Het praten met Koen Garritsen gaat onverminderd door en na 90 minuten trainen vindt Wisman het wel voldoende. Als we de vergelijking mogen maken met vorig seizoen lijkt het wel alsof er wat minder kilometers zijn gemaakt deze eerste training. We zien geen afgepeigerde spelers, wat natuurlijk ook kan duiden op een goede conditie.

Aanvoerder Mels van Driel laat de aanwezige fans weten dat hij in ieder geval deze zomerstop niet heeft stilgezeten. Ook Nieuw Zeelander Kris Bright oogt fit en hoewel er volgens ons nog niks is getekend, zal ook dit wel een formaliteit zijn.

Lekker effe uitlopen en de douches opzoeken. Deze middag staat een 2de training gepland en uiteraard zijn wij er dan ook weer bij. Aanvang 14.30 uur. 

Resteren nog een paar mooie actiefoto's.

Sjors Lenssen en Gino Facenna tonen hun techniek. Waterballet with the Stars. Voor Gino Facenna breekt een belangrijk seizoen aan. De speler moet zichzelf een basisplek weten te veroveren, anders zou zijn carriere wel eens veel te vroeg gedaan kunnen zijn. Centraal achterin? Wellicht dat hij zich op de rechtsback moet focussen. Een positie waar hij bij Telstar uit geweldig speelde als invaller voor Ronald Dassen.

 

 

Webmaster LINFORD

www.fortunahome.com