SVM-Fortuna Sittard = 0-7

06/07/2007 Fortuna Sittard speelde op vrijdag 6 juli 2007 haar eerste oefenwedstrijd van het seizoen 2007-2008. Traditioneel was SVM uit Munstergeleen onze tegenstander. De einduitslag was 0-7 (rust 0-3).

In de 1ste helft acteerde Fortuna Sittard met de 'basiself 'van vorig seizoen, in de 2de helft kregen testspelers en de reserve eenheden van vorig seizoen een kans zich te bewijzen.

De wedstrijd tegen Munstergeleen bracht een een aantal opvallende zaken aan het licht. Zo werd Ramon Voorn als aanvallende middenvelder getest, Kris Bright als rechtsbuiten en aanvoerder Mels van Driel als linkshalf.

Onderstaande een fotoverslag van deze eerste oefenwedstrijd.

Voor de wedstrijd werd er uiteraard even moed ingedronken in ons stamcafétje op de markt. 

In Munstergeleen aangekomen zien we dat het kunstgrasveld nog niet gereed is. 

Zien ook onze talenten Heatubun, Lenssen en Geenen die vandaag geen speelminuten krijgen. De spelers mogen dit jaar ruiken aan het grote werk en zich via Jong Fortuna en de trainingen in de kijker spelen bij onze technische staf onder leiding van trainer Henk Wisman.

En dan betreden de Sittardse matadoren het veld. Willem Jan Thijssen verdedigd het doel, Mels van Driel is aanvoerder en Raschid el Hammouchi uiteraard onze aanjager op het middenveld.

In de kantine gaat het feest ondertussen gewoon door. Bij de penningmeester vragen we even na of het drukker is dan voorgaande jaren. Het antwoord is bevestigend, dit jaar waren er ruim 800 betalende toeschouwers.

Waaronder oudgediende Huub Pfennings (253 competitiewedstrijden). De voormalig eigenaar van de Boutstube ziet dat Waldemar Przysiuda (34jarige Poolse testspeler) het veld verlaat. 

In de 2de helft speelde Fortuna in de nieuwe uittenues. Let u eens op de zweetplekken op de tshirts. Slechte kwaliteit shirts of is dit juist een goed teken? De spits scoorde overigens 1maal.

De andere Poolse testspelers kregen in de 2de helft ook een kans. Links ziet u de Pool Piotr Jacek, rechts onze linksback Nico Vanek.

7-0 de ietwat magere score maar een ieder kan tevreden zijn.

Koen Garritsen scoorde een werkelijk fantastische vrijde trap en gaf zijn visite kaartje af aan de trainer.

De volgende oefenwedstrijd is woensdag tegen Roggel, onderstaande het complete oefenschema:

11/07: Roggel-Fortuna Sittard

12/07: Betuws 11tal- Fortuna Sittard

14/07: Obbicht-Fortuna Sittard

18/07: Red Star Waasland-Fortuna Sittard

24/07: Fortuna Sittard-Hapoel Petach Tikwa (terrein Susteren)

01/08: Toernooi AFC met Haarlem, Graafschap en AFC34

03-08: Toernooi AFC met Haarlem, Graafschap en AFC34

 

Webmaster LINFORD

www.fortunahome.com