Fortuna Sittard - Hapoel Petach Tikwa = 1-2

24/07/2007: Fortuna Sittard heeft haar tweede serieuze oefenpot in de voorbereiding verloren van het IsraŽlische Hapoel Petach Tikwa.

In Susteren stond na 90 minuten spelen een 1-2 score als eindstand. De wedstrijd was vol spanning, sensatie en vechtlust. Eveneens als voorgaande jaren eigenlijk gewoon weer een ouderwetse schoppartij.

Toen de rook opgetrokken was bleef Fortuna echter jammerlijk met lege handen achter. Waar de groen-gelen van trainer Wisman 20 minuten uitstekend voor de dag kwamen en een terechte 1-0 voorspong namen middels Cornelia, waren het de IsraŽliŽrs die nog voor rust gelijk maakten door verkeerde dekking van Brahim Bouhadan (33ste minuut).

De buitenspeler die op links de plaats innam van de geblesseerde Bas Jacobs vergat mee te verdedigen met de 1-1 als gevolg.

Na rust leek het wel oorlog. Onze trainer wisselde Mels van Driel toen hij aan een rode kaart ontsnapte. Niet veel later sloeg de vlam dan toch in de pan met als gevolg een rode kaart voor Angelo Simone (70ste minuut). Enkele minuten later zelfs een strafschop voor Hapoel na een overtreding van invaller Sjors Paridaans.

Arjan Christianan toonde echter over stalen zenuwen te beschikken en tikte de pingel rechtsonder uit de doelmond.

Het vuurtje in het veld bleef echter branden. Emrullah Guvenc kreeg het aan de stik met een Joodse speler en ook Heinrichs kon zich maar amper bedwingen.

Met 90 minuten op het scorebord en inmiddels enkele wissels in het veld (Geenen, Heatubun. Schreurs, Guvenc en Paridaans) dan toch nog de nederlaag. Een misverstand tussen rechtsback Rick Geenen en onze keeper zorgde voor een klutsbal en een niet te missen kans: 1-2.

FortunaHome maakte voor u een fotoverslag.

De basiself loopt richting kleedkamer, vandaag een opvallende positie voor aanvoerder Mels van Driel. Voor de verdediging moest Mels opbouwen als wel ook storen. Beide ging hem redelijk af, hoewel trainer Wisman langs de kant niet helemaal was te spreken over het passen, positiespel (dubbele dekking, vrijmaken, in positie blijven) als wel ook enkele domme -en spijkerharde- overtredingen van Mels. De speler zelf vond overigens dat hij het goed had gedaan. Zijn wissel in de 55ste minuut echter onvermijdelijk. Mels solliciteerde te nadrukkelijk naar rood nadat hij reeds in de 11de minuut de eerste keer met twee benen een tegenstander vloerde, een gele kaart in de 19de minuut ontving, een reprimande ontving in de 26ste minuut van de scheids wegens praten en in de rust nogmaals aanwijzingen mocht ontvangen van de trainer.

De wisselspelers doen tijdens de voorbespreking hun trucjes.

En dan komen onze jongens het veld op. De 250 toeschouwers krijgen een applausje

Aanvoerder Mels van Driel kreeg vandaag dus extra coaching van de technische staf. Zijn vaantje gaat linea recta richting Peter Brune en de scheids heeft zijn fluitje in de hand voor de aftrap van de wedstrijd.

De 1-0 voor Fortuna na 11 minuten spelen door rechtervleugelspeler Florencio Cornelia. De score had toen al 1-0 moeten staan want dezelfde Cornelia vergat een minuut eerder reeds te scoren. De keeper van de IsraŽliŽrs ging niet geheel vrijuit bij de goal. Overigens onze eigen keeper Arjan Christianen ook niet geheel bij beide tegendoelpunten.

Na 25 minuten spelen de ommekeer in de wedstrijd. Desondanks had Derksen de 2-0 op zijn slof, een open doelkans was echter niet aan de topschutter besteed.

Tijdens de rust een optreden van lolbroek Emrullah Guvenc, ziet ook Sjeng Rob Delahaye die aandachtig de wedstrijd analyseerde. Op de tribune ook de geblesseerde Cedric Olondo en Sjors Lenssen.

Mels van Driel heeft ondertussen wat uit te leggen aan het scheidsrechterkorps. 

Na rust het verhaal van de ordinaire schoppartijen en de vele Fortuna wissels. Rick Geenen kreeg speelminuten op rechtsback en aan alles is af te lezen dat deze jongen er wel komt.

De scheidsrechter had het niet meer en ook wij langs de zijlijn moesten even goed kijken wat er wel niet allemaal gebeurde op het veld. Paridaans kwam van Driel aflossen, niet veel later gevolgd door een rode kaart voor Simone. De speler had er er na de wedstrijd nog altijd moeilijk mee. Een domme 1ste kaart en ook de 2de gele kaart leek onnodig.

Fortuna kent dit seizoen flink wat potentiŽle vechtersbazen. Boefjes, zioals Willy Dullens ze wel eens wenst te omschrijven. Hammouchi, Simone, van Driel, Facenna en ook onze Duitse vriend Heinrichs en de kleine Belg Guvenc zijn niet vreemd van mannelijke duels. Een rode kaart, met als gevolg een trieste afgang (foto onder) als gevolg. 

In de 74ste minuut dan de pingel keurig gestopt door onze doelman. Fortuna had de wedstrijd toen echter al kunnen beslissen. Derksen faalde echter wederom oog in oog met de keeper.

Ook Yentl Heatubun kreeg nog speelminuten. Over ongelukkig invallen gesproken. Door het midden uitverdedigen, verkeerde kant van de speler dekken, aiaia, de leerfase van een talent kent moeilijke momenten.

Ook voor Rick Geenen, want de bal in blessuretijd proberen af te schermen voor de keeper is leuk. Als je echter ziet dat de keeper niet komt of de tegenstander in je rug zit te hijgen is het beter de bal gewoon over de achterlijn te spelen.  De 1-2 zeer spijtig, desondanks een zeer leerzame wedstrijd.

Volgende leuke tegenstander is Cercle Brugge op maandag 30 juli.

Sjalom,

 

Webmaster LINFORD

www.fortunahome.com