Fortuna Sittard snoept puntje weg in Helmond: 1-1

Een thuiswedstrijd tegen Cambuur liet een deel van uw webmasterteam nog vrolijk schieten. Het gevoel te moeten juichen als het kalf al drie maal verdronken is was hier mede debet aan. Maar een verplichte combi naar helmond is natuurlijk een ander verhaal. Dus was Fortunahome.com weer eens ouderwets aanwezig. Uiteraard op gepaste wijze met respect voor de tegenstander, de fans, de overheid en alle andere mensen..behalve voor de combi regeling.

Een beperkte FH delegatie zat rond de klok van 19.00 dan ook lekker aan het bier van het imposante Helmondse supportershome. Vaak hebben we dit Home van de buitenkant gezien, maar van de binnenkant mag het er zeker zijn. Een echte bruine kroeg sfeer, kleine Bavaria glaasjes, diverse familie Flodders, een DJ en zelfs lekkere wijven. Neen, zo'n Home mag menig club zich wensen!

Met lichte tegenzin gingen we dan ook iets voor achten onze zitplaatsen opzoeken. We zagen een scherp Helmond uit de startblokken komen. Onder luid gezang van de ongeveer 80 uitsupporters was het echter Emmo die de eerste kans kreeg. Daarna was het echter Helmond-time. De thuisploeg was feller, combineerde beter en overliep het centrale deel van het middenveld. Heinrichs deed zijn best, maar kon niet verbergen dat hij in deze rol veel te kort komt. Eigenlijk speelde niemand in die eerste helft een lekkere pot. Emmo liet soms zien dat die het meeste talent heeft, Grabovac speelde een zeer degelijke pot en onze keeper was niet op een foutje te betrappen. Maar de rest..mmm. Net toen het leek dat de brilstand met de rust op het scorebord zou blijven staan was het een klassieke " voorzet-afmaak" goal die een verdiende voorspong aan de thuisploeg gaf. Het signaal voor ons om snel weer naar het warme supportershome te gaan.

Onze drankbonnen moesten op, dus we bleven wat langer hangen in het Home. Maar geluk is met de dommen. Net toen we weer op onze stoeltjes zaten zagen we Derksen, dik twee meter buitenspel, wegsnellen op de flank. De invaller koos de kortste weg naar de goal, keek naar zijn medespelers en gunde zijn Ex-vvv kameraard Jacobs de gelijkmaker 1-1. Dit tot woede van alles wat Helmond in zijn hart heeft zitten. Dit werd niet beter toen scheidsrechter Jol even laten een ogenschijnlijke pingel net buiten de zestien neerlegde. Aan de andere kant kon Derksen de bal voor een lege goal net niet intikken. In een aantrekkelijk laatste deel van de tweede helft bleef Fortuna, met wat geluk, dus overeind. Niet dat het resulaat er toe doet, maar het is altijd leuker om even plezier te hebben dan helemaal geen plezier. Met die gedachte werd de reis naar Sittard weer ingezet..Voor aanvang nog ff een helmond shirtje kopen..mwa...toch maar niet :-)Liever drinken we het brabantse bier in die mooie kantine" iets voor achten lopen we naar binnen"Ok, we zitten...beginnen maar!!!!Over zitten gesproken...Dj Derksenm droomt over het beloofde gepaste afscheid...1-0 en Rust...wij gaan snel nog ene drinkenNa ja...ene... een bladje bier dan :-)En dan net op tijd terug om de sombere gezichten van onze mede-tribune ledne te mogen aanschouwenDe stand is namelijk 1-1De trainer ziet dat het goed gaat....Na een spannend slot fluit Dickie de wedstrijd af...sjoen geweesten de spelers bedanken het uitvakOm daarna ook onze support te waarderen...Onze sympathieke brabantse keeper komt zelfs ff "buurten"Ook Guvenc komt nog ff aan..terwijl het uitvak haar lol niet opkan!!!