Dramatisch verlies in blessuretijd: Eagles-Foruna = 2-1

02/11/2007: Fortuna Sittard speelde in Deventer haar beste wedstrijd van het seizoen 2007-2008. Alles klopte tot aan de 94ste minuut. Onze jongens stonden met 0-1 voor en scheidsrechter de Groot legde de bal op de stip.

De penalty discutabel want de tegenstander van onze eigen Zarko Grabovac (wederom man van de wedstrijd) hing zich vast aan de armen van ons Servische Nederlander. De spits draait en valt! Een standaard voorbeeld van hoe je een penalty wilt versieren in blessuretijd. Scheidsrechter de Groot die zich al belachelijk maakte om vijf minuten blessuretijd toe te voegen aan de reguliere tijd, wees echter na de stip.

Tien minuten eerder werd Fortunees Mels van Driel al van het veld gestuurd. Terecht overigens want de doorgebroken speler van de Eagles, leidde n van de weinige dreigende situaties in voor het doel van stand in doelman Willem Jan Thijssen. 

De penalty in de 94ste minuut werd benut, erger nog 30 seconden later lag ook de 2-1 in het netje. 

Bram de Groot floot na deze treffer tevreden af. Het sterke Fortuna bestolen in Deventer!!

Voor u een fotoverslag van deze bizarre wedstrijd welke Cedric Olondo opende met een prachtige kopbal na een half uur spelen.

In de bus een uitgelaten sfeer. De heenreis luidde een supersfeer in het uitvak in. 90 minuten zingen!

Een grote vlag over de koppen van de meegereisde die hards supporters

In Deventer uiteraard de standaard fouilleer actie. Supporters zijn criminelen, aanpakken!

In het uitvak al lekker vol. Hans Erkens, wanneer kom je dit zelf eens aanschouwen?

Jaja, een Zitterds tintje in Deventer. Boels verhuurt echt alles!

Vlaggetje hier, vlaggetje daar. De fans hebben er zin in!

Alsmede de indrukwekkende korte side van de the Eagles. Gedurende 90 minuten werd echter het thuisvak compleet weggezongen door de Fortuna aanhang. De positieve sfeer werd opgepakt door de spelersgroep en Foruna begon aan een wedstrijd.......fantastisch!

Zagen ook deze criticasters van jullie eigen pagina FortunaHome

Vlaggetje van een grote van een huiskamer hangt goed

En de wedstrijd begint, gespannen gezichten. Wat zou het worden deze avond?

Deze dames van FortunaHome weten het wel, we gaan goed spelen!! Zeker onze Mels.

De positieve support leidde een fantastische wedstrijd in. Ga Eagles stond 3de in de Jupiler League en was, cq is, in conclaaf met MVV voor de 3de periode titel. De thuisploeg was er dus alles aan gelegen om een goede wedstrijd te spelen. Fortuna Sittard had echter snode plannen en met goed verdedigend voetbal ontregelde de equipe van trainer Wisman het spel van de thuisploeg. 

Het thuispubliek probeerde dan nog wel voor enige sfeer te zorgen, maar ook in Deventer geld dat je sfeer niet kunt maken. Sfeer heb je of niet. Wat grote vlaggen, veel kanon vuurwerk en wat ruig uitziende supporters betekend niet automatisch dat je wint. Fortuna was van meet af aan de betere ploeg. De Eagles hadden dan wel meer balbezit maar tot grote kansen leidde dit niet. Fortuna won namelijk de persoonlijke duels en Angelo Simone en bijvoorbeeld Rick Geenen toonden aan dat ze absolute smaakmakers zijn in de Jupiler League.

Desondanks was het wel indrukwekkend hoe de spelers van de Eagles werden toegejuicht. Sfeervol, en zo zou het elke wedstrijd moeten zijn. Veel ploegen zullen nog sneuvelen in Deventer. 

Opvallend detail, de stewards staan dus gewoon vlaggen te zwaaien terwijl en rookbomen afgestoken werden op de tribune. Zou dit in Sittard nu ook kunnen?

De opstelling dan:

Thijssen

Geenen - Op den Kamp - Grabovac - van Driel

Simone - Ouweland - Voorn

Olondo - Derksen - Jacobs

Het meters grootte spandoek om onze interim directeur nog even te pesten. No way FKT. 

Maurice Graef (columnist dagblad de Limburger) werd toegezongen. Iets met een dildo in Hans Erkens zijn maag. De voormalig topschutter van VVV Venlo mag zich dan ook wel schamen. Zijn column deze week was niet van hoogstaand niveau. De fans van Fortuna hebben namelijk niks tegen de naamgeving van de Frans Korver tribune, wel tegen het optreden van Hans Erkens. Afspraak=afspraak!

En na een half uur spelen de feestvreugde na de 0-1 voorsprong. Een strakke voorzet van de rechterkant en een evenzo knappe kopbal van Cedric Olondo! De voorspong van onze jongens en het begin van een memorabele avond. Het op papier zo sterke Eagles werd namelijk 93 minuten getemd.

Feest in het uitvak en de liederen klonken hard. "Eagles mag een liedje zingen"

De rust werd gehaald. Sterker nog, Fortuna had met 0-2 voor kunnen staan. Topschutter Dirk Jan Derksen werd vrijgespeeld aan de zijkant en zijn schot voor doel was levensgevaarlijk, maar rakelings naast het doel. 

De bal wel aangeraakt en de Fortuna dus dreigend via een corner. Nu zie je bij het amateurvoetbal wel eens dat een scheids van een thuisploeg affluit voor de corner is genomen. Een dood moment, theoretisch kun je dan helemaal niet affluiten. Praktisch wel. Scheids de Groot leidde een onbegrijpelijke 2de helft in met vele onnodige gele kaarten, thuisfluiten, een pingel voor de thuisploeg, een rode kaart voor Mels van Driel, 3 a 4 gele kaarten voor andere Fortuna spelers en een onnodige 5 minuten blessuretijd. 

PS: in Deventer schijnt een bal gehakt culinair te zijn. Beste mensen, mocht u twijfelen om vegetarier te worden? Dit is wellicht het moment.

Zien ook deze twee vrolijke gasten. De een al bezopen, de ander moet het nog worden...toch? :)

 

Tsja en dan de 2de helft. Het uitvak zingt nog steeds het fanatieke thuisvak weg en voorkomt dan de vonk van de fanatieke aanhang overslaat op het veld en haar thuisploeg. Na 80 minuten zingen, en de score nog altijd 0-1 voor onze jongens, valt het echter ook stil. De spanning is dan ook om te snijden. Een kwartier voor ijd schiet de Eagles op de paal, bijna 1-1.

Nu had Fortuna de wedstridj al kunnen beslissen want een rommelbal voor het doel met Geenen en diverse andere Fortuna spelers in scoringspositie miste het gewenste effect. Ook Cedric Olondo was dichtbij de 0-2. 

Trainer Wisman had ondertussen Guvenc reeds ingebracht. Toe 10 minuten voor tijd aanvoerder van Driel na opzichtig vasthouden, zijn 2de gele kaart kreeg was het ook Hammouchi die zijn speelminuten mocht pakken. 

Niks aan het handje, de 90 minuten werden bijna uitgespeeld. De adelaar bloedend op de grond.

Zelfs Roy Bejas kreeg nog speelminuten (88ste minuut) en toen ging het mis. Zou het toeval zijn dat juist na het inbrengen van ene van Heelder het fout liep? Vast wel, want niet Bejas, maar scheidsrechter de Groot was debet aan hetgeen zich ontspon voor de 110 ogen van de aanwezige Fortuna supporters. 

De pingel van Ars in de 94ste (!!) minuut. De vraag bij een ieder in het uitvak waarom er in hemelsnaam vier minuten doorgespeeld zou moeten worden? In de 1ste helft werd iemand van de Eagles met een brancard het veld afgedragen: resultaat? Twee minuten blessuretijd.

Gedurende de 2de helft was er niks raars gebeurd, scheids de Groot dacht er als eenling totaal anders over. Blessuretijd: 5 minuten!

De pingel dan. Een speler van Eagles draait zich kanp in Grabovac. Armen haken en de speler sterft duizend doden. Een schoolvoorbeeld van een uitgelokte penalty. Tsja, jammer genoeg wel een penalty. 

Scheids de Groot grijpt naar zijn borsttasje maar bemerkt net op tijd dat Grabovac ook al geel had genoten. Om nu twee Fortunezen het veld af te sturen lijkt zelfs hem lullig. 

De 1-1 in de 94ste minuut. Spelers en supporters zakken in elkaar van ellende. Fortuna speelde deze avond zo goed en om dan zo genaaid te worden! Bijna onmenselijk.

Het kan blijkbaar nog erger. Nog geen 40 seconden later fluit scheids de Groot af voor de wedstrijd. Op het scorebord dan de einduitslag van 2-1. Ax heeft na de Fortuna aftrap de val verkregen en zijn schot verdwijnt in de kruising. Keeper Thijssen volledig kansloos, 

Au, een bloedend hart als gevolg. Deze nederlaag komt aan als een mokerslag! 

Het thuispubliek gaat uiteraard helemaal uit zijn bol. Winnen tegen dit sterke Fortuna in de laatste minuut van blessuretijd. Men mag een groot standbeeld maken in Deventer, met de nadruk op Groot.

Ja, en zo ziet verslagenheid eruit.......zeer pijnlijk!

Het thuispubliek heeft er schijt aan. De Tukkers weten niet wat hun is overkomen.

De spelers van Fortuna kunnen hun emotie niet meer de baas. Dit is ongeloof in het kwadraat. Zo goed spelen en in 80 seconden alles verliezen.

Ook het uitvak explodeert. De hekken worden getest en enkele stewards krijgen wat tikjes. De frustratie dan ook ongelooflijk hoog. Het loopt niet uit de hand, gelukkig maar. 

Enkele spelers, onder leiding van wie anders dan Dirk Jan Derksen, hebben zich vermant en bedanken de aanhang. 80 minuten supersfeer in het uitvak. Complimenten voor deze 50 getrouwen en bovenal complimenten aan onze spelers. Dit is voetbal wat al jaren niet meer is getoond! Klasse jongens!

Terug in Sittard. De spelers verdienen applaus. De teleurstelling druipt van een ieders gezicht. 

Heel pijnlijk en toch ook zo mooi. Laten we reel zijn. Dit is een zeer pijnlijke leerfase. 300 seconden uitspelen, hoe moeilijk kan dit zijn? In Engeland spelen ze dan elke bal richting cornervlag van de tegenstander. In Nederland probeert men, zelfs met 10 man!, nog te voetballen.

Uithuilen, uithuilen en uithuilen....snik, snik.

Cedric probeert nog te lachen voor de camera, ellende ziet er echter zo uit!

Was getekend, 

 

Webmaster LINFORD

www.fortunahome.com