FC Volendam steelt overwinning in Sittard: 0-1

17/08/2007: Fortuna Sittard heeft thuis tegen FC Volendam verloren met 0-1. De nederlaag doet pijn, zeker bezien het spelbeeld. Fortuna was namelijk de betere ploeg en speelde Volendam bijvoorbeeld de eerste 20 minuten compleet van het veld.

De Hollanders in het Oranje wisten echter te scoren via Van Zaanen en een gelukje. De goal echt rampwaardig. Een afgeketste bal of was het keeper Christianen die zich verkeek?

Werkelijk drie keer niks dat Volendam! Fortuna daarentegen creëerde zich minimaal acht opgelegde kansen. Tsja, als we Volendam met niks vergelijken wat is Fortuna dan?

Onderstaande voor u een fotoverslag van deze wedstrijd.

Rond de klok van 16.30 opgetogen en monter het terrasje bezoeken op de Markt in Zitterd. Tot onze grote verbazing zit er al een ietwat forsere man op onze plek en we verzoeken hem vriendelijk zijn spullen te pakken.

Haha, nee het is trainer Wisman met zijn zoon die een paar uur voor de wedstrijd nog even de ontspanning opzoekt op het mooiste plein in Limburg.

We wensen onze trainer veel succes vanavond en sluipen richting de bar. Moed indrinken, want een overwinning zou wel mooi zijn.

Het is duidelijk dat er meerdere Fortuna fans deze gedachte hadden en de Erdinger, Grimbergen en Jupiler is niet aan te slepen. Hostess Eefje lacht er nog wel bij. Onze Knepper op de achtergrond houdt alles in de gaten.

Gespreksonderwerp uiteraard Fortuna Sittard. Een ieder aanwezige heeft wel zijn eigen gedachte over hoe het beter zou moeten. Tegen RBC uit was het namelijk dramatisch slecht. 

De één meent dat Bouhadan nu reeds geofferd moet worden, de ander wilt Heinrichs op de bank en el Hammouchi heeft vorige week ook geen vrienden gemaakt. De Marokkaan is dan ook geen back, iets wat later deze dag wederom zou blijken.

Rond de klok van 19.00 uur dan naar het stadion. Een ieder uiteraard benieuwd naar het nieuwe SupportersHome. De ruimte kennen we nog van enkele jaren geleden toen uw webmaster met enkele Fortuna directie leden snode plannen smeedde. Menig sigaartje daar opgestoken met Theo Mommers en Jos Nuijen.

De gedachte is blijven hangen dat het een knusse ruimte was en bij inkomst blijkt inderdaad dat het nieuwe onderkomen kleinschalig is. 

Nu hebben we helemaal niks tegen kleinschaligheid, want juist dit knusse maakt ons nieuwe onderkomen gezellig. De complimenten dan ook aan de vrijwilligers die afgelopen drie dagen hebben gepoetst, geschilderd en God weet wat niet meer.

De SV Nao Veure duidelijk opgelucht, want afgelopen dinsdag zag het er niet naar uit dat het honk al open zou gaan. De onderhandelingen over de consumptieprijs zaten muurvast. Westerhout Groep wilde absoluut niet lager gaan dan € 1,70, de SV wenste absoluut niet meer dan € 1,50 te vragen.

Woensdag dan toch de overeenkomst en als gevolge een prachtig honk met machtig mooie geel, groene banen! Ons FortunaHome!

Hoe mooi het nieuwe honk dan ook is, we moeten hoofdzaken van bijzaken onderscheidden. Het voetbal is zo een hoofdzaak en deze avond speelt Fortuna Sittard de lastige thuiswedstrijd tegen het sterk geachte FC Volendam dat vorige week de competitie opende met een 2-2 tegen Veendam.

Op de tribunes is het gezellig vol en de stadionspeaker weet te melden dat er 6.482 supporters de weg hebben weten te vinden naar het W&P stadion.

De helft met gratis kaarten, maar toch een mooi begin van het seizoen.

De reservespelers komen het veld op en begroeten bekende op de hoofdtribune. We zien Emrullah Guvenc die dus zijn basisplaats heeft moeten afstaan aan Charlie van de Ouweland.

De kleine middenvelder zal niet blij zijn met dit gegeven maar zal beseffen dat de concurrentie dit jaar, zeker op het middenveld, moordend is. Zijn speeltijd krijgt hij dit seizoen wel, want kwaliteit komt altijd boven drijven.

We zien Thijssen, Schreurs, Voorn en Facenna het reservelijstje completeren. De basiself kunnen we dan ook bijna blindelings invullen. Bijna, want trainer Wisman heeft dan toch nog voor een verrassing gezorgd. Cedric Olondo speelt namelijk als linksbuiten!

Ook trainer Menzo van FC Volendam krabt zich bij deze keuze eens achter de oren. Dit had niemand zien aankomen, wij in ieder geval niet.

En waar het stadion langzaam vol loopt moeten we constateren dat FC Volendam de slechtste supporters van Nederland heeft. Waar vorige week 200 supporters van Fortuna Sittard meereisden naar Roosendaal, tellen we welgeteld 7 supporters van het andere Oranje.

Pfff, en dat moet een topploeg voorstellen in de Jupiler League. 

Nog effe rekken en strekken en Jurgen Heinrichs heeft de Dextro Energy van vriend Vanek tot zich genomen. Is het druivensuiker, Red Bull? De Duitser blijft echter met beide benen op de grond staan.

We kunnen beginnen. Scheidsrechter is de heer Steegstra.

De Zitterdse Tifoso wordt maar mooier en groter. De tijd dat wij van FortunaHome met twee touwtjes een vlag over de koppen van 300 aanwezige supporters op Noord moesten trekken lijkt ver achter ons. Gelukkig ook maar, want eerlijk gezegd vonden we het altijd maar klote. Je mist namelijk de eerste minuten van de wedstrijd, moet nuchter blijven, op tijd aanwezig zijn etc, etc.

Nee, de jongens van United doen uitstekend werk. Ga zo door, ga zo door.

We hebben geen benul wat er op staat, maar later deze dag ontvangen we foto's genomen vanaf het veld.

De stand is nog 0-0.

De opstelling van Fortuna Sittard:

Christianen

Hammouchi - Op den Kamp - Grabovac - Vanek

Ouweland - Van Driel - Heinrichs - Bouhadan

Derksen - Olondo

Huh? Wat doet dat wijf daar op het veld? Mooie jurk hoor maar kan Fortuna misschien de boel niet even normaliseren. Het veld is voor voetballers, niet voor prinsesjes met diadeem. Kijk die blik eens van Hammouchi, rrr.

De opstelling Volendam dan:

Verhoeven

Maynard - Boots - Wijker - Meijers

De Wit - Valenta - Dufour

Petrov - Plat- Van Zaanen

Geen verrassingen dus.

Fortuna Sittard begint uitstekend aan de wedstrijd en Olondo onderscheidt zich een aantal keren met prachtige acties. Binnen het kwartier had er zomaar 4-0 op het scorebord kunnen, nee moeten staan!

Kans op kans op kans. Keeper Verhoeven keepte echter weer eens grandioos. De olijke dikkerd is wellicht één van de betere doelmannen in de Jupiler League.

De aanvalsgolven, veelal over de vleugels, messcherp. Zelfs Bouhadan laat zich van zijn beste kant zien en strooit met passjes. De 1-0 hangt in de lucht.

Zien deze twee heren niet, want waar de wedstrijd aan de gang is blijft de tapkraan gewoon doorlopen. Westerhout groep verwachtte een omzet van twee vaten bier. Het werden er zes.

De mooie dames zijn ingewisseld voor die hards met zonnebril en een stoppelbaardje.

De foto van de dag mag uiteraard niet ontbreken. De Rooie Trui is ingeleverd voor een kind met stekelharen. Voormalig tophooligan haha. Gezellig, je kunt er niet vroeg genoeg bij zijn.

De wedstrijd, ja daar gaat het om. Een fantastisch kwartier en dan de klap in het gezicht. Een halve counter en de bal komt voor de voeten van Volendam speler van Zaanen. Een goede speler overigens.

Het schot op doel welke ligt wordt aangeraakt door een Fortuna verdediger. Genoeg echter om keeper Christianen op het verkeerde been te zetten. De 0-1 een feit.

Het feestje bij de Volendam spelers. Een onvervalste overwinning jatten want het andere Oranje liet zich 90 minuten niet zien in Sittard. In 90 minuten speeltijd wisten de Noord Hollanders zich welgeteld één kans te creëren. Ergens na 70 minuten spelen, de goal leek nog niet eens op een kans.

In de rust dan maar eens wat vlaggen fotograferen. Limburgs Finest, niet verkeerd dachten we zo. Genk en Sittard zullen elkaar dit jaar nog veel tegenkomen.

We are back, watch out!! Het lettertype verraad de leeftijd van de makers van deze vlag. Overigens ook zeer mooi gemaakt en niet onbelangrijk...gewoon hangende over de reclameborden.

Na de mooie 20 minuten valt het tempo terug. FC Volendam kruipt terug in haar schulp en Fortuna is duidelijk aangeslagen. De balcirculatie is niet hoog genoeg en FC Volendam haalt fluitend de thee pauze.

Na rust moet het dan maar gebeuren en weer begint Fortuna Sitatrd goed aan de wedstrijd. Spits Derksen werkt zich helemaal kapot en is absolute uitblinker aan Fortuna kant. 

De scheidsrechter toont Derksen een gele kaart. Teveel enthousiasme zullen we maar zeggen. Ook Vanek en van Driel zien de gele prent. Voor beide hun tweede gele kaart al dit seizoen. Op de foto ziet u een Volendam speler die door Mels van Driel buiten het veld is getrapt. Mooie actie, daar komen de mensen voor naar het stadion.

Ook van Driel speelde groots. Groots spelen levert jammer genoeg geen punten op.

De wissels dan maar. Schreurs en Guvenc het laatste kwartier erin. Alles of niets. Pompen of verzuipen. Het resultaat mag bekend worden veronderstelt. Fortuna verliest ook haar 2de wedstrijd van het seizoen met één enkel tegen doelpunt. De veel geprezen voorhoede staat nog altijd droog.

De teleurstelling na de wedstrijd dan ook zeer groot. Spelers, sponsoren, supporters hebben een leuke wedstrijd gezien maar hadden stiekem toch wel gehoopt op een overwinning. In het voetbal kun je niet altijd winnen. Geluk komt soms aanwaaien, het is niet anders.

Volendam barste van het geluk deze vrijdagavond. De ploeg kwam naar Sittard, liet 90 minuten niks zien en verkassen met drie punten naar Holland. Trainer Menzo na de wedstrijd dan ook in zijn nopjes. "Fortuna verdiende veel en veel meer. Wij hebben geluk gehad hier in Sittard"

Het afscheid van het publiek en douchen. Voor de fans het teken het supportershome op te zoeken dat officieel werd geopend door een bobo van de Westerhoutgroep en Hans Erkens, onze interim directeur.

De bobo met het glas wijn, een harde G en een veel te strakke broek. Duidelijk geen voetbaldier zo blijkt al snel als ie begint te speechen. De beste man heeft het over december als Fortuna beter gaat draaien.

De fans kijken elkaar eens aan en kunnen een lach niet bedwingen. Die vent die heeft een moeilijke jeugd gehad ofzo vroeger. Overigens met respect want de Westerhout Groep regelt wel erg veel voor Fortuna.

De voorzitter van de Supportersvereniging doet ook zijn zegje en de man met de wijn weet van geen ophouden. Haha, dat maakt een dag dan wel weer goed. De tegenstelling tussen supporters en beleidsmakers. Prachtig om te zien. "Ik werd er op geattendeerd dat ik een kogelvrij vest moest aandoen..." Waar heeft de man het over?

Hans Erkens dan uiteraard ook. Onze directeur laat zich deze weken wat meer zien bij de supporters en dat is maar goed ook. We worden nog eens vrienden zo :). Haha, dit tot groot ongenoegen van Superkool die 90 minuten lang het gezang wist aan te houden "Hij is een vriend van Hans Erkens"

Erkens redde in ieder geval de speech van die vent met dat glas wijn en sprak dan eindelijk eens op het niveau van de supporter. De magische woorden rolden uit zijn mond: "Schud er hier maar ene in van mij!"

 Herstel van ons, want uiteraard moest de man met de wijn wel zijn beurs trekken. Details.

Verloren, dikke kut! Het bier smaakte echter goed en we zagen deze avond veel vriendelijke gezichten van mensen die evenveel van de club houden als ondergetekende. Volgende week wacht Cambuur....

De avond werd afgesloten. De oranje bloemen op de tafel ter ere van Volendam. 90 minuten niks en toch winnen is namelijk ook een kunst op zich.

 

Webmaster LINFORD

www.fortunahome.com