Fortuna Sittard overklast zeer matig BVO Veendam: 2-0

31/08/2007: Fortuna Sittard heeft de eerste volle winst binnen. DE 5de poging bracht Veendam en onze tegenstander was 1, 2, 3, 4 nee 5x niks! Helemaal niks dus. Fortuna Sittard speelde amper overtuigend maar was wel 90 minuten lang de betere ploeg. 

De 1-0 na 70 minuten spelen een voelbare opluchting, de 2-0 door invaller Cornelia de verlossing.

De eerste overwinning is binnen, zagen ook de 2200 aanwezigen die-hards. 

MVV? Dat speelde gelijk en een overwinning in Maastricht brengt ons dus boven die Sjengen,

Voor u een fotoverslag.....

In café de Gats zien we al vroeg enkele bekende gezichten. Het bier smaakte weer overheerlijk, de hapjes waren lekker warm en uit de muziekboxen schalde de normale muziek welke een ieder kon bekoren.

Onze Joodse vriend zit al vroeg achter de whiskey en rond de klok van 19.00 uur heeft ons Ajaxjong er toch alweer 7 verorberd en worden de praatjes luidruchtiger en sterker.

Snel maar eens vragen wat Ajax woensdag maakte. De gang dan maar naar het stadion. Veendam was onze tegenstander en er moest eigenlijk een keer gewonnen worden.

Tegenstander Veendam kende enkele problemen in de vorm van twee schorsingen. De linksbenige spelers Buurmeijer en Cruz Vicente ontbraken omdat ook in Groningen twee keer geel, rood en een automatische schorsing betekent.

Fortuna Sittard moest het stellen zonder Serdal Guvenc en Cedric Olondo. Vooral deze laatste werd node gemist want juist de snelle Olondo had op rechts dus kunnen excelleren. 

Een rol deze keer weggelegd voor Brahim Bouhadan.

De speler is niet zo geliefd in Sittard. Er wordt hen te weinig inzet verweten, een mooi weer voetballer zeg maar. 

Nu treft het dat het vrijdagavond mooi weer was en Bouhadan scoorde tegen Veendam dan ook een ruime voldoende. 

In het stadion (supportershome) bleef het lang gezellig. Waldorf en Statler hadden een mooie meid meegenomen.  Niet alledaags, daarom niet minder welkom. 

We dwalen af. Bouhadan, daar hadden we het over. De speler heeft een fantastische techniek, heeft snelheid en oogt altijd sympathiek. De vrouw moet je uit zijn buurt laten, maar de jongen is een open, gezellig persoon. Op het veld slaat de vonk echter niet over naar het publiek. Teveel balverlies, te weinig scorend vermogen en te weinig loopvermogen. Fysieke duels worden vaak gemeden.  Deze jongen krijgt echter wel het vertrouwen van onze trainer en verdiend dus ook ons vertrouwen.

De wissel na 56 minuten voor Cornelia was echter de ommekeer in de wedstrijd. Florencio Cornelia scoort altijd en overal. Hij loopt alsof ie een drol in zijn broek heeft hangen, maar hij scoort wel. Zo ook tegen Veendam. 

Dat zagen ook deze fans. De toegangscontrole was echt weer ondermaats. Elke supporter werd gefouilleerd. Iedereen, zelfs ondergetekende die al 20 jaar naar Fortuna komt kijken en nog nooit een vlieg heeft kwaadgedaan.

Kinderen, ouderen van 80 jaar. Allemaal fouilleren. De meeste toeschouwers konden er wel om lachen, enkelingen waren erg boos. Deze vrijdagavond heeft Fortuna wederom een aantal zieltjes verloren. Je klant als potentiële crimineel behandelen is niet meer van deze tijd. 

We vragen de stewards welke randdebiel dit heeft bedacht. Het antwoord eenzijdig: Hans Erkens.

Er werd uiteraard ook gevoetbald en trainer Wisman stuurde de volgende 11 de wei in:

Christianen

Hammouchi - Grabovac - Op den Kamp -Vanek

Ouweland - Van Driel - Heinrichs

Bouhadan - Derksen - Jacobs

De veel besproken Hammouchi dus nog altijd op rechtsback. In een interview met TVL hekelde trainer Wisman de vraagstelling betreffende zijn positie. Een ieder Fortuna volger weet dat Hammouchi namelijk geen rechtsback is. 

De speler zelf (overigens in vloeiend Nederlands) geeft na de wedstrijd ook aan dat hij moeite heeft met zijn positie. Teambelang is het sleutelwoord, maar het mag duidelijk zijn dat de speler zo snel als mogelijk weer terug wil naar het middenveld. Hij is verdorie uitgenodigd voor het Marokkaans elftal en dan dit. 

Trainer Wisman stelde de vraag aan de TVL reporter of hij iemand wist die beter uit de voeten kan op de rechtsback positie/ Tsja, het antwoord is natuurlijk heel simpel. We hebben namelijk Gino Facenna op de bank zitten en we moeten niet vergeten dat Joep Op den Kamp en Angelo Simone beide jarenlang op dzee positie hebben gespeeld. 

Is het een ideale oplossing? Geen idee, maar Wisman moet geen poep praten, er zijn voldoende opties.

Het wedstrijdbeeld ondertussen eenzijdig. De BVO Veendam was naar Sittard afgereisd in de hoop op een 0-0 wedstrijd en liet zich aanvallend geen enkele keer gelden. Heel vreemd, want de statistieken spraken toch echt in Gronings voordeel. 

Veendam dus schandalig slecht. Ongelooflijk dat deze tegenstander al 8 punten heeft verzameld. 

Fortuna Sittard speelde daarentegen fris van de lever maar mistte vertrouwen om Veendam daadwerkelijk aan het wankelen te brengen. Het middenveld en onze aanvalslinie veelvuldig in balbezit. De sporadische counter werd vakkundig verwerkt door het centrale duo Grabovac en Op den Kamp.

Vooral deze eerste speelde weer een dijk van een wedstrijd.

Charlie vd Ouweland in het supportershome checkt effe jongedame Wendy uit. In Kerkrade hadden ze niet zo een mooie vrouwen moest Ouweland erkennen. Sowieso is de middenvelder blij dat hij in Sittard mag spelen. 

Plezier in het voetbal lijkt weer terug en de kolendampen bijna volledig uit zijn lichaam verdwenen.

In de eerste helft zien we Ouweland heersen op het middenveld. Fortuna Sittard de betere ploeg echter de brilstand blijft op het scorebord. Zoals gesteld stond onze verdediging fantastisch goed met in de hoofdrol weer de positieve bijdrage van onze keeper Christianen.

Na rust hetzelfde spelbeeld. Fortuna drukt en drukt maar Veendam dat het hoofd boven water kan houden. De wissel na een uur spelen, Cornelia voor Bouhadan, maakte echter het verschil.

De eerste actie van Cornelia leverde meteen spektakel op rechts. Een gele kaart kaart voor Veendam speler van Dalen als gevolg.

De goal na 70 minuten voetbal door Bas Jacobs. Een geweldige voorbereiding aan de rechterflank voorafgaande aan het schot van de Limburger.

Keeper Ditewig (de vd Luer look-a-like) zag de bal door een wirwar van benen een fractie van een seconde te laat. De 2de goal van Jacobs al in dit prille seizoen.

Een opluchting van jewelste en de laatste 20 minuten viel een pak van Fortuna's schouders af. Het spel oogde plots fris en energiek. Combinaties kwamen weer aan en even zagen we het ware Fortuna. De potentie dus die in deze spelersgroep aanwezig is, maar er nog niet altijd even makkelijk uitkomt.

Maandag nog tegen Helmond bijvoorbeeld was het 90 minuten drama. Nu tegen Veendam al weer een stuk beter, hoewel het voetballend geen geweldige wedstrijd was. 

De 2-0 door invaller Cornelia dan in 86ste minuut. De speler zal lekker hebben geslapen want dit is zagen aan de poten geheten Wisman-Bouhadan.

Na de wedstrijd het feestje in het supportershome en wat meteen opviel was de aanwezigheid van spelers. Ouweland,Christianen, Hammouchi, Cornelia en Heinrichs kwamen hun gezicht even laten zien.

Volgens Fortunees Ouweland niet omdat dit een verplichting was , maar omdat de spelers gewoon dicht bij de fans willen staan. Mooi teken dan en wellicht dat tijden van weleer herrijzen.

Deze morgen (daags na de wedstrijd) gaat deze jongen zich Manowar eens opzetten. Battle Hymn heet de plaat en deze kan zo in Kiprichs Top 100. Kill, victory, kill!

Volgende weel de derby tegen de Sjengen.....kill!, victory, kill!

Webmaster LINFORD

www.fortunahome.com