Fortuna worstelt en stelt zich tevreden met punt tegen zwak RBC

08/12/2007: Fortuna Sittard heeft het deze donkere dagen voor Kerst moeilijk. Het zou een feestmaand moeten zijn met allemaal cadeautjes en leuke dineetjes maar de werkelijkheid is minder rooskleurig. Onze club stond en staat namelijk na het gelijke spel tegen RBC Roosendaal nog altijd laatste in de Jupiler League. 

De wedstrijd tegen de Brabanders was niet geheel onverwacht van buitengewoon dramatisch niveau. In deze dagen moeten de fans zich dan ook maar vasthouden aan de weinige lichtpuntjes die wel degelijk aanwezig zijn.

Het debuut van Ruud Boymans bijvoorbeeld. De 18jarige wist de harten van de ongeveer 2.500 aanwezige fans meteen te stelen door zijn niet nalatende inzet. Aanvallend nog te weinig maar verdedigend een ware kei! 

Geen wonder dat Fortuna dan ook de 0 hield tegen het zwak spelende RBC Roosendaal. 

Te weinig? Teveel? Deze wedstrijd verdiende simpelweg geen winnaar en 0-0 dan ook de enige juiste score.

Voor u een fotoverslag van deze wedstrijd en haar randverschijnselen.

Die begonnen in café de Gats. Supporter van het eerste uur (Hempe) was uietraard ook weer aanwezig. De jongeman mag zich wel eens douchen, desalniettemin waren we blij met zijn aanwezigheid. Weinigen supporters kunnen namelijk zeggen dat men dit vaantje in haar bezit hebben. Webmaster Linford na vandaag wel. Die mooie ouwe jaren....we kunnen er niet genoeg van krijgen.

Rond de klok van 19.00 uur dan naar het stadion. Wagentje effe parkeren in de garage en onze kersverse Turkse vlag heeft de rit overleefd. Het wordt wel langzaam tijd dat Emmu gaat scoren want anders lopen we maar mooi voor lul net deze vlag. Kom op Emmu, 3x is scheepsrecht. Tegen Top Oss dan maar!

In het stadion een vervolg van de ludieke acties rondom deze wedstrijd. U heeft het vast vernomen maar enkele spelers werden afgelopen nacht verrast met een nachtelijk bezoekje. Mels van Driel (altijd wakker) en bijvoorbeeld Nico Vanek.

Met Mels van Driel hebben we één van de slachtoffers genoemd van het nieuwe beleid van trainer Henk Wisman. Je aanvoerder op de bank zetten. Jaja, je hoeft geen profeet te zijn te voorspellen dat het rotzooit!. Als trainer doe je zo iets simpelweg niet of er moeten verdomd goede redenen zijn. Voetbal technisch zal het zeker niet zijn, want Mels is één van de weinige spelers die vorige week in Eindhoven een voldoende wist te scoren. 

Nog meer verrassingen? Ja! Topscoorder Florencio Cormelia mocht namelijk vandaag niet eens op de bank plaats nemen. Die andere goalgetter, Dirk Jan Derksen, mocht de wedstrijd wel vanaf de reserve bank toekijken.

 Acties van een trainer die de wanhoop nabij is. 

Ajeugd speler Ruud Boymans mocht dan ook zijn opwachting maken. Zijn eerste duel in het betaald voetbal en waarlijk ene die de speler zelf niet snel zal vergeten. Tomeloze inzet zorgde ervoor dat niemand, maar dan niemand kan klagen over zijn inzet. Aanvallend kreeg de 18jarige spits twee kansjes. 

Een goed debuut, de weg naar een prof leven is echter nog lang.

De wedstrijd zelf? Tsja, er valt weinig te vertellen. RBC en Fortuna waren beide machteloos. Echte uitblinkers waren er niet te vinden en het zal dan ook moeilijk worden om aan onze zijde een MVP van de week te jureren. Onze gok? Boymans, Guvenc, Simone, Geenen en Op den Kamp.

5 spelers uit eigen jeugd, wat zegt dat over ons aankoopbeleid van de laatste jaren?

Bloedeloos dus, hoewel keeper Christianen even enen flinke tik mocht verwerken. De wedstrijd echter nooit gemeen of hard. Wel teleurstellend want hoe graag we bijvoorbeeld de Duitsers Vanek en Heinrichs ook mogen, het leek weer 3x nergens op. 

Jurgen, ga eens een duel aan en Nico...hoe moeilijk kan het zijn om de binnenkant eens te dekken?

Ach ja, we hebben ook makkelijk praten. Feit is wel dat wij elke week een kaartje kopen om klote voetbal te zien. 

De hoop op betere tijden blijft echter en nu verheugt ondergetekende zich al op volgende week. Top Oss dan de tegenstander. De 0-0 was niet goed, het gegeven dat er zoveel eigen spelers de kans krijgen zich in de kijkerd te spelen vergoed veel. Als de trainer Emmu Guvenc nu nog op 10 laat starten......, dan komt het ook nog eens goed met ons cluppie.

Onze jongens daar zijn  we ondanks het teleurstellende resultaat wel weer trots op. Volgende week wat meer kansen creëren graag, verdedigend klopte het eindelijk wel weer een keer.

Tsja, resteert ons niks anders dan u een prettig weekend te wensen en af te sluiten met een mooie foto. Ajeugd speler Luc Wulterkens (11-03-1990), 17 jaar en het volgende talent wat er aan staat te komen!

Vanavond gaan echter de complimenten uit naar Ruud Boymans......welterusten kerel!

 

Webmaster LINFORD

www.fortunahome.com