Fortuna Sittard bezorgt fans prachtig weekend: 3-1!!

Het was 12.00 s middags. Een herfstzonnetje aan de hemel en een prachtige dag brak definitief door. In dit decor zien we een eenzame Fortunafan naar een gezellige taverne op de markt van Maaseik lopen. U raadt het al. Deze fan is uw webmaster. Onder het genot van een echte Grimbergen wordt de trots van Sittard besproken, waarna de belgen een tikkie smalend uw webmaster voor de gek willen houden. Uiteindelijk besluit ik na een uurtje discussieren dat Cafe de Gats toch een makkelijker publiek heeft om over voetballen te praten en de tocht wordt in gezet naar het gezelligste plein van Nederland: De sittardse markt.

Daar aangekomen blijkt de eerste fan er ook al te zitten, peinsend omhoog kijkend en zenuwachtig tikkend met zijn vinger tegen een glas Erdingen. " wat zou Fortuna vandaag gaan maken?" Een niet uitgesproken vraag die beiden ons denken en handelen de komende ' pak hem beet' tien uur zal beinvloeden. Al snel komen er de boefjes van de CFS bij, de mannen van ZOT Susteren en wat Tifo United boys. Een gezellige mix van leeftijden, opleidingen en achtergronden maar als een magneet tot elkaar aangetrokken rondom dat clubje uit Sittard-Zuid: Fortuna Sittard.

Rond de klok van 19.00 wordt via fiets, taxi of zwartachtig golfje de weg naar het stadion, of laten we ook maar eerlijk zijn, de weg naar het supportershome gevonden. Daar aangekomen blijkt de tap het te doen. Een mooie mijlpaal in het groeiproces van de uitbaters van het supportershome. Misschien dat er na dit succes ook een poging gedaan kan worden voor het aansluiten van een ander soort bier? Indien gewenst kan onze afdeling ZOT (Zoeplep on Tour) een gratis 'op maat' advies geven. Enfin. " Stoppen met dromen webmaster!" . Het geluid van een straalmotor vergemakkelijkt het hardop dagdromen. Het blijkt echter niet de landing van die nieuwe italiaanse prijsvechter te zijn, maar het 'gezellige voetbalgeluid' dat tegenwoordig in het honk wordt gedraaid. Mijn maag, toch wel wat gewend, past zich verbazend snel aan de 265 beats per 10 seconden aan en mijn hersenen geven dan ook maar een signaal af.: " wegwezen hier en het stadion in."

Hempe op het gezelligste plein van Nederland en ook de uitclub heeft het stadion gevonden


Lekker bier drinken met 265 beats per minuut op de achtergrond


Het publiek is optimistisch gestemd en mag uw webmaster zeer graag...


Ik zie waarempel zelf eens de aftrap van een wedstrijd...


Zo kan het gebeuren dat uw webmaster een keer op tijd aanwezig is en zelfs onze medebroeders in crime mag begroeten. 'Vak N- icoon Superkool' heeft de keel al gesmeerd en is al langzaam zijn " foei" aan het oefenen als een ballenjongen de bal net iets verkeerd teruggooit. Het beloofd weer een heerlijke emotionele pot te worden.

En inderdaad. De emoties mogen er zijn. Een vrouw in de overgang is er niks bij. Soms lijkt het wel of ik tussen de inwoners van Sodom en Gemorra zit en soms is het gewoon hemels. Dat laatste zaligmakende gevoel daalde op de tribunes neer nadat in de 20e minuut een aanval vanaf de rechterflank (ik dacht Geenen) de bal prima op de op links geheel vrijstaande en meegekomen Mels van Driel plaatste. Die dacht dit keer niet na en slingerde de bal met veel gevoel richting penaltystip. Daar was de reus Cornelia al de grond ontstegen. Hij bleeg maar stijgen en stijgen. De tegenstanders tot dwergen degraderend. Het publiek hield de adem in. De bal bleef zijn vaart en richting houden. " zou dit een goede voorzet zijn?" Pats. De bal boorde zich in het vijandelijk net. Niemand hoefde meer te twijfelen. Wat een schiterende aanval en wat een schitterende goal. Een orkaan van geluid breekt er los. 1-0!!!!! Door Viva Cornelia!!

" wat is het toch heerlijk om naar Fortuna te gaan" hoorde ik boven mij een tevreden fan. Zijn laatste klanken waren nog niet uit zijn mond gerold of het groen-zwarte mannetje wees beduust naar een stip op het veld die wij kennen als de penalty stip. " verdomme, kut Fortuna" , hoorde ik dezelfde fan roepen. Sja, dat is voetbal mensen. 1-1.

In de rust dan maar even snel naar het Supportershome. De " van A naar Beter muziek" was gelukkig verdwenen. Snel maakten we wat goud-gele rakkers meester en bespraken we de kansen voor Fortuna. We dachten een gelijkspelletje. Stiekem probeerden we nog een psychologische truc die tegen Agovv goed was uitgepakt. Namelijk het blijven hangen in het honk en dan wachten totdat Fortuna zou scoren. De snelle goal bleef echter uit dus we haasten ons terug naar het stadion, dat als het maar flink donker is soms best gezellig uitziet van de buitenkant.

In het stadion horen we de stadiongeluiden en we besluiten eerst nog even naar de catering voor de fans te gaan. Daar waar de sympathisanten de hartige hapjes niet opkregen moest uw webmaster even slikken toen hij het rijkelijke aanbod van de catering zag. Een duitse grillworst die eruit zag alsof Patrick Kluivert hemzelf had gemaakt. Ai. Ai. Na ja, we zijn wel wat gewend in Sittard dus die werd dan maar geconsumeerd. Net toen ik dacht dat dit het dieptepunt van de dag zou zijn vongen mijn oren een bijzonder prettig geluid op. Het gejuich van vak Noord. Zeg maar gerust een collectief orgasme. Ik ren snel naar boven en zie een breedglimlachende Derksen teruglopen en een scorebord achter hem op 2-1 staan. De worst smaakt ineens stukken beter.

zeg nu eerlijk..een gemakkelijke keuze voor uw webmaster dit keer...Snel nemen we onze plaatsen weer in en we zien een aantrekkelijke tweede helft. De tegenstander in dat paars-witte tenue, een blik in het programmaboekje leert me dat ze blijkbaar FC Omniworld heten, creert een aantal kansen. Ach ja, een kniesoor die daar wakker van ligt. We staan voor en we zien een aantal spelers bijzonder gedreven spelen. Wat te denken van die duitse krachtpatser op links. Die Vanek dendert af en toe over die flank heen waar zelfs zijn landgenoten 50 jaar geleden trots op zouden zijn geweest. Wat een 'sturm und drang'. Deze man gaat een serieuze gooi doen naar de MVP van het jaar. Ook rechtsback Geenen was overtuigend. Natuurlijk waren zijn looplijnen nog niet ideaal en was die wat aarzelend met uitstappen, maar zijn flair, lef en drang naar voren maken dat meer dan goed. Onze 'bende van ellende' op de tribune had in geval rode handen van het klappen voor zijn acties. Ook Cornelia was weer ouderwets. Een beetje zwerven, hangen, af en toe de bal knullig verliezen maar dan weer die dodelijke actie. Heerlijk. Hij doet me een beetje denken aan Jozef Kiprich himzelf. Niet teveel inspannen, een beetje klungelig overkomen en dan keihard toe slaan. Genieten geblazen.

De overige spelers haalden ook allemaal hun voldoendes en zo kon het gebeuren dat invaller Bas Jacobs na goed voorbereidend aanjaagwerk van een gedreven El Hammouchi zomaar de 3-1 maakte. De dikke 3000 toeschouwers sprongen van hun kuipje af en besloten de resterende minuten er ook niet meer op te gaan zitten. Dan het laatste fluitsignaal, de lofbetuigingen aan de spelers en de meer dan gelukzalige gang terug naar het Suphome. Daar blijkt de ketelmuziek weer op te staan. Jammer. Ik kan maar een oplossing bedenken en dat is een andere ruimte opzoeken in het stadion.

Het wordt de sympathisanten vereniging. In deze ruimte een heel andere, een tikkie beduusde, sfeer. Hier zitten de mensen die wat minder met hun gevoel en wat meer met hun hersenen naar de wedstrijd hebben gekeken. Ook de spelers waar ik mee praat bevestigen dat zij zelf niet zo onder de indruk waren van hun eigen prestatie. Dj Derksen gaf ruiterlijk aan dat de ploeg nog echt in een opbouwfase zit. Zijn eigen toegevoegde waarde zit hem momenteel meer in het persoonlijk coachen van de jongerlingen, het sleuren en slepen in de voorhoede en helaas minder in het aanvallen. Bij VVV had die een golf van aanvallende spelers naast en achter zich. In Sittard moet die het doen met een spaarzame " ram naar voren" . Maar er komen geen klagende woorden over zijn lippen. Hij is blij met Fortuna en hoopt oprecht dat het team een mooie prestatie gaat leveren en...hij zou het eigenlijk toch ook weer mooi vinden als het publiek zijn naam zou scanderen. Het masker van de prof valt af en de mens achter Dj is zeker zo mooi als de voetballer. Dit gaat nog mooi worden.

We lopen door en zien de door de CFS verafgode lokale Pythagoras himself: Panagiotis Vouis. In het Duits geeft die aan dat die in supervorm is en dat die nog nooit zo goed heeft gevoetbald voor Fortuna. Wekelijks is hij een van de betere spelers in het succesvolle Jong Fortuna en hij wil een kans. Een kans om zich in het eerste te bewijzen. Hij wil graag achter de spitsen, zeg maar de Heinrichs positie, spelen en " torre machen" . Daar kan niemand een probleem mee hebben. Ik wens hem dan ook veel sterkte en succes. Van mij mag de beste spelen en om eerlijk te zijn was dat Heinrichs deze wedstrijd niet.

Rickie en onze griekse god op de foto...


Joep en Heinrichs willen natuurlijk ook heel graag op FH :-)


net zoals ons dodelijk spitsenduo Cornelia en Dj Derksen


We feliciteren vervolgens Cornelia met zijn goal, geven Joep een brede glimlach en natuurlijk de complimenten voor de overwinning en besluiten dan weer naar onze " eigen soort' te gaan. Het bombardement van de 360 beats per seconde muziek heeft zijn werk gedaan. Een splintergranaat is er niks bij. Het honk is bijna leeg en je ziet de achterblijfsels van haastig vertrokken mensen. Een ideale omgeving dus om nog eens lekker te blijven hangen. We zien de bijzonder symapthieke en, volgens onze vrouwelijke fans, aantrekkelijke keeper vrolijk in een hoek met Octo & Friends discussieren. De keeper had het met deze boys zeker zo moeilijk als met die paars-witte polderamateurs. Maar net als in de wedstrijd overwon hij.

Samen keken we terug op een heerlijk dagje Fortuna Sittard. We zijn er nog lang niet, volgens sommigen zijn we nog niet eens vertrokken, maar what da fok. We hebben drie goede wedstrijden gezien en we kunnen weer trots de naam "Fortuna" hardop zeggen. Dit deden we dan ook tot slot zo rond de klok van enen. Bij de Mc drive bestelde uw webmaster een Fortuna menu. Tot zijn ontsteltenis bleek die er niet te zijn. De hooguit 15-jarige verkoopsters trok wat witjes weg. Ze kende die blik. Ze kende die personen en ze voelde aan wat er ging komen na deze harde klap in het gezicht van de hongerige fortuna supporters. Na enige seconden kwam het er dan ook uit. : " doe dan maar een cheese-burger zonder kaas graag" en de dag was meteen op een uitstekende manier geeindigd...heerlijk.....

Jacobs heeft de schitterende 3-1 gemaaktEen collectief orgasme op NoordEn het publiek is tevreden... een dikke duim....


voor onze enige echte Facenna!!!!En het feestje op de tribunes mag er zijn......heerlijk toch!de spelers worden bedolven onder de complimentenen op het veld kan men dit wel waarderen......klasse gedaan mannen!Peter van Vossen en Boeven waren beduidend minder enthousiast..Wisman legt uit dat van Driel niet deed wat die moest doen (Hammouchi volgende keer erin?)lekker doorfeesten in het honk dan maarsamen met deze twee nieuwe zieltjes die we definitief hebben overgehaald om van Parkstad over te stappen naar Zitterd..toch?Arjan had het na de wedstrijd zeker zo moeilijk met de gretige supporters.. (hehe)de dames kon het wel bevallen..en dus maakten we nog maar eens een groepsfototje..oponhoud en een file van 21 autos bij de mc drive..enne en cheeseburger zonder kaas graag!