Seizoen 2007-2008 voor Fortuna Sittard aan diggelen....

Het seizoen is voorbij. De ellende echter niet. Fortuna Sittard speelt het wederom klaar om een zwaar teleurstellend seizoen te spelen. De Raad van Commissarissen vraagt nu al zes jaar om geduld bij de supporters. Zes jaar lang houden de laatste der Mohekanen zich in. Neen, sterker nog. Ze gaan achter de club staan en bezoeken nog steeds massaal de uitwedstrijden, organiseren Tifo acties waar menig eredivsieclub alleen maar van kan dromen of organiseren een ware PR tocht tijdens de carnaval door de binnenstad van Zitterd. Dat doen die fans.

Ondanks de zeer lage stand op de ranglijst, die Fortuna onwaardig is!, en ondanks nauwelijks een goede thuiswedstrijd gezien te hebben komen die zelfde fans weer uit hun huizen, doen ze hun geel-groene sjaal om, nemen ze de kids mee, halen ze oom en tante over om ook naar het stadion te gaan en trotseren ze kilometers lange files. Overal komen ze vandaan: Susteren, Maaseik, Schinnen, Gulpen, Schimmert, Geleen, Guttecoven, Schinveld, Maastricht, Meersen, Echt, Beek, Stein, Bunde, Elsloo, Doenrade, Heerlerheide, Zitterd, Geleen, Born, Einighausen, Geel, Genk, Breda, Nijmegen, Venlo enz enz. Ook kwamen er fans uit Engeland en Duitsland. Samen een leger van 10.000 geel-groene fans.

Fortuna Sittard kreeg het voor elkaar om wederom deze mensen tot op het bot te krenken. De afgang dreunt door in vele duizenden gezinnen. De pesterijen van familie, op het werk of op school zullen hun weerga niet kennen. Velen zullen het leed moeten dragen, anderen haken af. Niemand wil een ploeg supporteren die jaren achterelkaar " rust" predikt, die godverdomme na afloop van een met 0-7 verloren wedstrijd tegen Mvv durft te zeggen dat " we niet scherp begonnen". Bestuur, spelers en alle anderen die maar een greintje verantwoordelijkheid voor deze wanprestatie hebben.... kijk eens naar de volgende honderden mensen die jullie diep en diep gekwetst hebben..... !!!!Spooky en 40 jaar fan Hempe liggen nog wakker van de nederlaag...De fans van Cafe de Gats...... diep en diep geschokt.....De jongens uit Susteren.... ongelooflijk teleurgesteldDe gebroeders die deze club letterlijk en figuurlijk in zich hebben zitten... ontgoocheldSamen 60 jaar fan...... diep beledigd....Stadio de Baandert ???...daar verloren we niet met 0-7 van MVV!!!!!!!!!!!zie hier 25 fans die paar uur later vernederd werden....Uren files werden getrotseerd..Rijen aan de kassa en vol trots met de sjaal in beeld.... deze jongen zal het maandag op school niet makkelijk hebbenDe jongens uit Genk blijven ook onze club steunen.... hoe houden ze het vol?Een uitverkochte North-stand..maak er maar een foto van want dat duurt weer jaren!Deze meiden staan op de eerste rij....om een 0-7 te mogen zien!De andere gebroeders die al decennia hun club pro-actief steunen....vernederd door de eigen spelers.De moeder met de twee kids..altijd aanwezig in weer en wind.... maar tegen deze storm helpt geen parapluDe spelers van Mvv en Fortuna mogen van geluk spreken dat deze deur het hield...anders waren er echt gewonden gevallen.Een vol supportershome... allemaal diep en diep teleurgesteld achterlatend...sja....klantenbinding?zucht..Linford was speciaal naar Sittard gekomen...zijn ogen konden het niet gelovenDe sponsors...die zullen vast weer veel geld aan deze club gaan geven...FH haalt verhaal bij de trainer...maar die was sprakeloosFH geeft Dj-derksen een hand...dit was zijn afscheid van het betaald voetbal...roemloos met 0-7 ten onder...Fortunaprofs?? Kunnen we alvast 11 uitzendkrachten huren? profielschets kunnen we wel doorgeven!het seizoen en de club ligt figuurlijk aan diggelen..net zoals deze ruit van het hoofdgebouw.