Veel strijd op en rond het veld......

Het mooie van voetbal is dat het onvoorspelbaar is. Rond de klok van 15.00 proberen de webmasters van fortunahome samen met Rene Maessen en Tom Janssen dat echter net wel te doen: het voorspellen hoe het gaat lopen. Eagles is uit vorm, mist een scherpschutter maar heeft wel die duivelse Smeekes en Ars in de basis staan. Fortuna is sinds de trainerswissel beter gaan spelen en de geluiden in de spelersgroep zijn alweer veel positiever. Dus een licht positief gevoel hebben we over de wedstrijd. We hebben overigens een heel goed gevoel over de medewerking van Fortuna Sittard ten aanzien van de Optocht. Overladen met mooie spullen verlaten we het stadion en gaan naar de Gats. Het cafe van de Fortuna Supporters. Daar gaan we verder met datgene wat je eigenlijk niet kunt doen: voorspellen.

In de Gats is het lekker druk. Het hele gastenboek zit vrolijk bij elkaar. United, SJF, wat CFS en Fortunahome. Zo hoort het. Behalve het voetballen wordt ook de naderende carnavalsoptocht besproken. Maar het voetbal blijft toch de overhand hebben. Rond de klok van 18.00 is het overigens iedereen wel duidelijk dat er vandaag veel strijd gaat komen. Met name buiten het veld. De politie post standaard vier politiewagens voor de Gats en komt geregeld ff binnen lopen om te kijken wie er wel en wie er niet zit. Men informeert ons pardoes ook dat ze standaard het poolcentrum in de gaten houden. En wij maar denken dat je daar alleen komt om te biljarten. Enfin. De spanning loopt ineens op als de grote groep eagles fans datgene doet wat je al jaren niet meer ziet en wat in een bepaalde scene ook als "niet stoer" wordt beschouwd: midden in het centrum van Sitard gaan zitten, heel hard schreeuwen en dus een cordon van agenten om je heen krijgen. En dan zingen " Sittard is van ons". Ai.

Zoals deze inleiding al begon. Voetbal is onvoorspelbaar. En uw webmaster doet precies datgene dat die nooit had verwacht. Hij laat zich irriteren. Dom dom. Resultaat, wat knuppels op de kop van een net afgestudeerde Meao'r die nu van de wet dit mag en dreigend zegt " als je 1 woord zegt gooi ik je in de cel" . Irriteren alla, maar intimideren door politie laat ik me niet (meer) gebeuren. Dus ik zet mijn beste glimlach op weet me uit de voeten te maken. Terug naar de Gats dacht ik. Die blijkt echter ineens gesloten te zijn en de deur is op slot. De Fortuna fans mogen er niet meer uit. " Dat zullen we nog wel eens zien" , dacht uw webmaster en het gelukte hem een paar keer in en uit te komen. Waarschijnlijk tot irritatie van alles en iedereen. Sja. Voetbal is niet voorspelbaar. Ik blijkbaar ook niet. Inmiddels is de tijd voorbij gevlogen en is het al 20.30 en moet ik toch echt naar het stadion. Daar kwam ik toch voor!! Achter op de fiets en ook een deel rennend ga ik naar het stadion. Fortuna staat inmiddels terecht met met 2-1 voor. Voetbal is echt onvoorspelbaar.

De tweede helft zie ik gelukkig wel. En ja hoor, na 10 minuten staat het 2-2. Dat heb ik weer. Sommige dingen blijven dus wel voorspelbaar. ggrrr. Fortuna doet haar stinkende best om de winnende treffer te maken, maar die plaatselijke Arenden uit de achterhoek zijn ook gevaarlijk. Uiteindelijk blijft het 2-2. Goed genoeg en al met al weer een bijzondere dag. Onvoorspelbaar en dat maakt het leven mooi :-)

" Het hele gastenboek zit gebroederlijk in Cafe de Gats...."Sommige mensen blijven echter recansitrant... en de dealer is ook binnenEn hij heeft weer buitengwoon mooi spul... uniek Fortuna materiaal voor de verzamelingDeze foto leverde me toch mooi 3 slagen van een gummyknuppletje op...Het zal echter geen world press foto gaan worden :-)Fortuna probeert in de 2e helft de winnende treffer te zoeken..net niet dus.. het blijft 2-2.... wat rest is het trotse verleden en het gegeven dat het weer een onvoorspelbare dag was