Fortuna Sittard op stoom voor derby tegen Mvv: 3-0!!!

" Waar een Gats is, is een weg". Met deze wijsheid in een droom opgedaan werd uw webmaster vrijdagochtend 22 feb ietwat te vroeg wakker. De spanning van de wedstrijd van vandaag waarschijnlijk debet hier aan, of het zou de kat moeten zijn die met zijn drie poten op mijn buik sprong ten teken dat wat hem betreft de voerbak tot aan de rand gevuld kon gaan worden. Enfin.

Uw webmaster ging met de slaap in de ogen naar onderen en starte zijn illegaal verkregen toegang tot de digitale Limburger op. "Geen schokkend nieuws", zag hij. Nog nadenkend of dit nu goed of slecht nieuws is viel het oog op de groen-grauwe advertentie van Fortuna Sittard. " jetzt geh't loss". De combinatie van de ergernis over de slappe PR die Fortuna in de media maakt (twee weken geleden klonk bv. op vrijdag de commercial van Mels van Driel op de L1 radio: " wij hebben er zin in, nu jullie nog".. hij maakte toen zijn debuut voor Rbc!), het slaaptekort en de wedstrijdspanning maakte hem boos. Een nieuwsberichtje over deze ongein dus snel gemaakt. Zo begon de dag met spanning. En die ging eigenlijk niet meer weg..

De Gats deed echter zijn spreekwoord eer aan. Het bracht de weg naar verlossing. Rond de klok van vijfen zongen zo'n 15 Fortuna fans dan ook uit volle borst het " Noa veure Fortuna" luidkeels mee. De glazen klonken, de sigarettenrook kringelde omhoog, de geel-groene sjaals lagen her en der verspreidt en het leven was goed. En toen kwam de dealer weer binnen. De glazen bleven even leeg, de sigarettenrook leek niet meer weg te trekken en de stemmen verstomden. Dealer Hempe had twee volle tassen bij zich. Wat zou hij dit keer bij zich hebben? De uitbaatster trok wit weg toen daar een lading videobanden uitkwamen. Visioenen van " Deep throat" kwamen in haar op. Het bleek echter mee te vallen. De beroemde Hempe had zijn oude lading videobanden uit 1990 meegenomen. Uiteraard voor de handel. Naast deze banden kwamen ook de unieke vaantjes op de tafel. Uw webmaster legde een vermogen aan klein geld op de tafel om het Everton vaantje te bemachtigen. Met een vol buikje, de magic jacket aan en een Everton vaantje rijker trokken we rond 19.15 naar het home der homes: het Fortunahome!

Hier bleek het vandaag minder druk te zijn. De SJF en CFS hadden besloten de belgisch-limburgse derby van Genk tegen dat andere ploegje te gaan bezoeken. Achteraf geen goede keuze zou blijken. Wat goed nieuws was dat onze eigen Gats barman nu ook bier tapt in het Fortunahome. Welkom Joost! Ruim op tijd kwamen we dit keer in het stadion aan. We zagen zowaar de spelers het veld op komen. De overdonderde stilte door de afwezigheid van klager 'nummero uno' Superkool werd ruim gecompenseerd door de United groep. Deze jongens lieten zich van hun beste kant zien en zongen het eerste volledige kwartier de jongens hartstochelijk toe. Klasse! Dit sloeg niet alleen over op de spelers, maar zowaar ook op de kleine afvaardiging van Fortunahome. Nieuwe klassiekers als " Pizza Caraziono" en " ja, dat is Boy, Boy, Boymans" werden geboren.

Fortuna leek ook herboren, want het speelde Eindhoven in de eerste helft helemaal weg. De sympathieke Brabanders, gesteund door (alle) 9 fans, kwamen niet een keer op de helft van Fortuna. Het was een kwestie van tijd voordat de goal zou vallen. Tamelijk onverwacht viel die in de 30e minuut. Een mooie aanval op rechts opgezet door de uitstekend spelende Olondo, de bal via de linkerflank dan terug naar het centrum en " jezt geh't los" El-Hammouchi poeierde de bal (houdbaar) in de rechterbenedenhoek. 1-0! De vreugde op het veld en op de tribunes heerlijk. De Fortunahome groep begon spontaan allerlei foute duitse liedjes te zingen. Herrlich!

Na rust kwam Fc Eindhoven beter uit de startblokken. Wat kansjes en een bal op de lat deden een spannende tweede helft in luiden. Fortuna Sittard bleef echter goed combineren. Het middenveld vond elkaar, de spitsen voorin stonden op scherp en keeper "bassie en Adriaansen" keepte een berepartij. Een prachtige aanval diep in de tweede helft dan ook representatief voor dit Fortuna. Een prachtige steekbal op de supersnelle Olondo. Niemand kon hem volgen. Niemand? Neen, een Sjeng met een geel-groen shit kon hem nog net volgen. De pass op hem om in te lijsten. Strak en voor de voeten van de gretige Sjeng. Pats. Een seconde later lag de bal in het netje en Danny " meeeen" Schreurs bekroonde zijn uitstekende wedstrijd met een prachtige goal: 2-0. Over en uit.

Het toetje moest echter nog komen. Carnavalist Joep op den Kamp paste vanuit de eigen zestien de bal naar Danny " meeeeeeeeeen" Schreurs, die hield de controle en via een mooie combinatie kwam de bal op die andere carnavalist " Ruudje Boymans". 18 lentjes jong, beroep: scherpschutter. Op volle snelheid dribbelend dwong hij de tegenstander tot randje zestien, de dreiging van buitenom, maar dan toch de keuze voor de snelste weg naar de goal: door het midden. Kap, dreig, kijken hoe keeper staat, timen en de trekker overhalen: 3-0!!!! Het gevoel van de carnavalsboot was weer volledig terug. Uitzinnige vreugde: 3-0!!! " ja, dat is Boy, Boy, boymans, het leven dat is 1 groot feest, Boy, Boy, Boymans, zoepen es un verreke en tekeer goan es un beest!" ........"een vermogen aan kleingeld werd neergelegd voor de Everton vaan"Het uitvak van Fc Eindhoven niet echt gevuld (wel respect voor de aanwezigen!)Echt druk was het echter bij ons ook niet: 2900 toeschouwersWaaronder de sfeergroep United...klasse gezongen mannen!" we waren op tijd, we konden zelfs de spelers op het veld zien komen"" Bassie & Adriaansen" keepte een berepartij"De voorhoede viert terecht feest...wat een geweldenaren!Ruudje " Boy, Boy, Boymans" heeft de 3-0 gescoord....yessssssNiets kon dit Fortuna Sittard vloeren...uitstekende scheids trouwens!Het uitzinnige publiek vierde feest in Zitterdwedstrijdbeeld... Guvenc in een centrale rol. De kleine kapitein!!!De ballenjongen rende met een geel-groene vlag voor de North-stand3-0....... ouderwets mooiDe kokende North-stand in afwachting van de geel-groene helden.en daar komen ze......"deed ons toch weer ff denken aan PSv beker uit!"" jetzt geht los" . Hij is zijn belofte dik nagekomen. Klasse gespeeld kerel!!Het feest werd doorgetrokken naar het Fortunahomemet op de achtergrond nog ff duidelijk gemaakt wie deze club financieel overeind houdt..."Ja, dat is Boy, Boy, boymans, het leven dat is 1 groot feest, Boy, Boy, Boymans, zoepen es un verreke en tekeer goan es un beest!" ........