Fortuna Sittard makkelijk langs zwak FC Eindhoven: 3-0

22/02/2008 Fortuna Sittard heeft een mooie vrijdagavond achter de rug. Thuis in het W&P stadion werd er met 3-0 gewonnen van directe concurrent FC Eindhoven. Doelpuntenmakers Rachid el Hammouchi, Danny Schreurs en Ruud Boymans. 

De thuisploeg was 90 minuten lang de betere ploeg op het veld en de de score van 3-0 dan ook niet vertekend. FC Eindhoven met ex-Fortunees Sjors Paridaans in de basis, was niet bij machte een vuist te maken tegen de sterke defensie van Fortuna. Ex-MVV speler Caracciolo was in de 1ate helft dicht bij een eretreffer, maar deze was hem niet gegund. Maar goed ook, want na rust kon Fortuna haar voorsprong van 1-0 uitbouwen. 

Voor u een fotoverslag van deze leuke pot voetbal.

De eerste sfeerbeelden die we u presenteren komen rechtstreeks uit de kroeg. Het is bijna een traditie geworden om oude vaantjes, videobanden dan wel andere Fortuna speeltjes rond de klok van 16.00 uur van eigenaar te laten wisselen. Deze keer niet anders. De ruilbeurs ook deze keer weer een groot succes. Door de boxen in café de Gats, waarvan acte, de plaat van Nao Veure Fortuna. Gezellig dus. 

Rond 19.00 uur dan maar eens naar ons Supportershome. Achter de bar staat voor deze gelegenheid de barman van café de Gats, uw en ons aller...Joost! De goedaard mag opdraven omdat Viventy kappers sponsor van de week is en Brian Gerards, onze knippende barman, andere verplichtingen heeft.

Het wij gevoel voor de wedstrijd aanwezig en de avond kan dan ook bijna niet meer stuk. Fortuna moet dan nog wel effe winnen van FC Eindhoven. 

Met de support van 2.700 getrouwen moet dat tot de mogelijkheden behoren. Voor de wedstrijd wel effe snel de opstelling scoren en tot grote verbazing zien we een 4-4-2 systeem op papier zonder diepe spits. 

Jawel, u hoort het goed. Dirk Jan Derksen zit op de bank en naast hem zit gewoon Ruud Boymans. Fortuna speelt met Olondo en Schreurs voorin, met Guvenc achter de positie waar normaal een spits zou moeten staan. 

Een uniek vondst van trainer Roger Reijners, in mijn leven nog nooit gezien. Er over nadenkende de zoveelste meesterlijke zet van onze kersverse oefenmeester.

Christianen

Geenen - Grabovac - Op den Kamp - Bejas

Simone - Heinrichs -  Hammouchi

Olondo - Guvenc - Schreurs

In de eerste helft drukt Fortuna Sittard haar tegenstander vanaf de 1ste minuut in de verdrukking. De 1-0 na 29 minuten spelen niet verrassend. Doelpuntenmaker Hammouchi met een afstandschot. De speler had zich al veel eerder kunnen aanbieden, wachtte erg lang om de diepte te zoeken maar toen hij hem zocht was het meteen raak. De schuiver nog wel getoucheerd door de Nederlandse variant van Jurgen Heinrichs, doelman Jurgen Hendriks. 

Na deze goal werd het heel even spannend. Eindhoven spits (pizza) Caracciolo kreeg twee opgelegde mogelijkheden. Roy Bejas voorkwam met een fantastisch uitgevoerde sliding echter de gelijkmaker en niet veel later miste de anders zo doeltreffende spits een mogelijkheid voor 'open' doel. Zijn lob ging echter over het doel. 

In deze fase kwam Fortuna Sittard dan ook goed weg en met 1-0 op het scorebord werd de thee, de tiger balsem en het stukje fruit opgezocht. 

 

Foto: Fuat Usta geeft voormalig aanvoerder Joep Op den Kamp de laatste aanwijzingen. Assistent Roel Coumans zet de puntjes op de spreekwoordelijke i. Hoofdcoach Roger Reijners blijft rustig.

Na rust een zeer sterk Fortuna. Waar FC Eindhoven moest komen om de gelijkmaker te forceren was het de thuiisploeg die heer en meester was in het veld. Onze tegenstander kwam er niet meer aan de pas en het was wachten op de 2-0. Danny Schreurs was de gevierde man na 66 minuten ballen. Schreurs had niet veel later de 3-0 op zijn pantoffels, maar zijn meesterlijk hakje werd jammerlijk niet beloond. De bal spatte uiteen op de paal. Wellicht het doelpunt van het jaar geweest. 

Eindhoven werd overlopen en de 2.700 aanwezigen waren getuige van een goed spelend Fortuna. Het gejuich op de tribunes echter niet alleen vanwege het goede spel van onze jongens. De derby tegen de Sjengen komt er aan en met een grote glimlach vanachter mijn pc mag ik zeggen dat de score in Zwolle 7-0 is geworden.

Fantastisch! Een trainer die naar NAC wilt, de ploeg die na de carnaval nog niks heeft gewonnen en de deksel nu wel erg hard op die dikke rode neus krijgt, heerlijk! In Maastricht ziet men sterretjes.

Foto: het feestje na de 2-0 van onze super Sjeng: Danny Schreurs

Heerlijk. In Sittard ondertussen een walk-over want FC Eindhoven bood inmiddels geen enkele weerstand meer. Sjors Paridaans probeerde het nog wel met zijn bekende lange rushes naar niemandsland. De speler is een zeer aardige jongen, voetballend komt hij nog niet tot zijn recht. Bij Fortuna niet en al zeker niet bij dit zwalkend Eindhoven.

De 3-0 na 79 minuten door invaller Ruud Boymans. Zijn 4de treffer van het seizoen in 8 wedstrijden. Doet u de rekensom maar en concludeer samen met mij dat we mogelijke topschutter in huis hebben. Nu reeds een publiekslieveling, de speler doet alles goed! Praat met de fans, zwaait met een vlag, drinkt een biertje na de wedstrijd en lacht 24 uur per dag. Dan ook nog eens scoren en ja....een cultheld in wording!

Het avondje Fortuna sluiten we af. Uw webmaster heeft pijn in zijn koppie. Met 3-0 winnen mag dan ook wel gevierd worden. In het supportershome na de wedstrijd missen we jammerlijk wat spelers. Niemand die de moeite getroost om deze leuke pot voetbal te vieren met de fans. Schandalig? Ja, best wel maar laten we deze keer maar niet te kritisch zijn. De spelers en het bestuur die dit verslag allemaal lezen, zullen beamen dat dit niet echt gepast is geweest. Thuis tegen Telstar zal het dan ook wel anders zijn. 

Resteert niks anders dan Taner Taktak te feliciteren met zijn debuut in het betaalde voetbal! Het jonge talent (26-01-1990) is amper 18 jaar jong en viel vlak voor tijd in voor onze super Sjeng. Gefeliciteerd! De 300ste Fortuna speler ooit en de 25ste speler van het seizoen!

 

Prettig weekend!

 

Webmaster LINFORD

www.fortunahome.com