Danny Schreurs pakt punt voor Fortuna Sittard

,Een wedstrijd uit een stripboek'', meende Gerry Hamstra, ,,Je moet er zelf bij zijn geweest om er over te kunnen oordelen'', was het commentaar van zijn Fortuna collega Roger Reijners die ondanks een schorsing wel na afloop de analyse voor zijn rekening nam. De trainers van FC Emmen en Fortuna Sittard refereerden aan de bizarre slotfase waarin een 1-2 tussenstand veranderde in een 3-3 eindstand. Met daarbij drie goals in de 90e minuut waarvan de laatste twee in de extra tijd maar omdat het voetbal geen 91e en 93e minuut kent blijven ze op de 90e minuut staan.

Fortuna Sittard was deze wedstrijd lange tijd de betere, ook al was de eerste helft van matig niveau. In de 36e minuut rondde 'Carnaval deelnemer' Ruud Boymans voorbereidend werk van de gevaarlijke Cedric Olondo af met een rolletje: 1-0. Dezelfde Boymans kreeg op slag van rust een prachtkans op de 2-0 maar treuzelde te lang waardoor een Emmenaar nog een blokkade kon opwerpen.

Na de pauze was er aanvankelijk ook nog weinig aan de hand. Aanvallend kon FC Emmen geen vuist maken. Fortuna was heer en meester in de lucht en het middenveld hield voldoende druk op de tegenstander. Dat beeld veranderde echter in de 71e minuut toen Bas Dost er in kwam. Twee minuten later viel namelijk tamelijk onverwacht de gelijkmaker: 1-1. Met nog negentien minuten te gaan was er nog van alles mogelijk en dat bleek maar al te waar. Eerst was Danny Schreurs met een vliegend schot dichtbij de 2-1 maar stuitte op Villadsen maar elf minuten minuten voor tijd was het moment voor Bas Dost. Geheel vrijstaand mocht de jongerling uit een hoekschop inkoppen: 1-2. Fortuna leek weer eens tegen een onverdiende nederlaag aan te lopen maar in de 90e minuut maakte Danny Schreurs na een prachtige aanval via de linkerflank de 2-2.

Met drie minuten extra tijd legden de ploegen zich niet bij de 2-2 stand neer. FC Emmen leek alsnog te gaan winnen toen Bas Dost zijn tweede doelpunt scoorde en FC Emmen daarmee op 2-3 zette. Maar had FC Emmen Bas Dost, Fortuna Sittard had Danny Schreurs. De invaller maakte met prachtige " driehoeksgoal" in de derde minuut van de extra tijd de meer dan terechte 3-3. Het was tevens de laatste handeling van de wedstrijd want er werd niet meer afgetrapt.

Hempe zit deze wedstrijd in vak P (hehe)En dat ligt inderdaad in de buurt van dit vak waar de geile wieven in staan... iets eronder zou ik zeggenRuudje heeft de carnaval goed verwerkt en scoort de 1-0.Olondo wijst Fortuna de weg... Nao veure!Maar Emmen beet helaas van zich af....... zodat met een 3-3 stand er bij iedereen lichte teleurstelling heersde.De fans bedanken hun geel-groene helden (mooi bord zie ik hangen by the way)en de spelers bedankten de fans voor hun supportDe ene jongerling speelde (helaas) een te matige pot, de andere viel beresterk in.... en Guvenc speelt met de week beter... wat een prachtige pass heeft deze jongen in de benen.Onze turkse trainer in actie..... en Ruudje zoals we hem graag zien: scorend en tussen zijn fans..en omdat die zo goed was..... Danny Bedeeeeenk!