Frustratie loopt op bij Fortuna Sittard

Vrijdag 10 november 2007. Een ideaal guur weer voor de uit Lycie komende goedheilig man en zijn donkergekleurde knechten. Flink veel wind, een pak regen en schitterende donkere wolken met een flauw maantje erachter. Een ideaal avondje voor Fortuna Sittard zegt u? Sja, vroeger kon het nog wel eens stormen in de Baandert, maar die tijden lijken wel te dateren van een periode waarin uw webmaster nog vol overtuiging "zie ginds komt de stoomboot " bij de schoorsteen zong. Anno 2007 stormt het al lang niet meer bij Fortuna Sittard. Een mat briesje zweeft door het W&P stadion, zorgvuldig onder controle gehouden door het Management. Het toverwoord lijkt rust te zijn en dan komt alles vanzelf goed. Persoonlijk gelooft uw webmaster niet meer in Sinterklaas en ook niet in rust als middel om spannende wedstrijden te winnen. In alle rust verloren we de beslissende duels in de 2e periode, in alle rust lieten we ons meerdere malen afslachten door MVV en in alle rust zouden we vandaag tegen FC Dordrecht gaan spelen.

Deze ietwat sombere beschouwing was in zijn geheel niet terug te vinden 's middags in Cafe de Gats. De Fortunahome crew, waarvan nog steeds een deel een stadion verbod heeft voor het negeren van orders van stewards, zat in romatisch sfeertje te filosoferen over de komende maanden. Een bijzonder orgineel geel-groen idee begon vorm te krijgen, waarvan later meer. Rond de klok van zessen sluit de zoon van trainer Wisman zich met een aantal amsterdamse vrienden bij ons aan. Een sympathiek gebaar en feitelijk zijn dit de momenten waarop voetbal eigenlijk (nog) leuk is. De kameraadschap, het wegdromen en de trots van je eigen club en regio met anderen delen. Helaas kwam hier een eind aan. We "moesten" naar Fortuna.

In het supportershome was het niet bijzonder druk. De matige prestaties, het weer of de wedstrijd van Mvv? We weten het niet. Feit is dat we wel snel aan de beurt waren om te bestellen en dat we dus keurig te laat het stadion in liepen. Een vertrouwde actie inmiddels. Een compliment aan de stewards op Noord overigens, want we werden vriendelijk en zonder overdreven poespas welkom geheten. Ook de CFS en onze eigen FH crew heetten ons welkom. Een lekker gevoel.

De Zoon van trainer Wismans & friends maken het gezellig samen met de FH crewEen echt Fortuna gezinnetje dat de weg naar het stadion blijft vindenFull support. Deze meiden blijven hun club steunen...Maurice krijgt nav zijn onbenullige colum van Vak-C repliek.Dit tot groot vermaak van Superkool en Spookydie het lachen wel vergaat na de 0-2......De kersverse vader Superkool zat ook alweer op zijn vertrouwde donkerblauw kuipje. Men zegt dat het vaderschap mensen milder maakt, maar aan het 'Foei' na de 0-1 was dit niet te merken. Bij Superkool en wellicht bij nog wat andere fans ging het stormen in het hoofd. Weer een achterstand en weer waardeloos voetbal! Bij het overgrote deel van het publiek zag je echter berusting. Ook na de 0-2 en 0-3. We hebben als team en als supporters simpelweg niks in te brengen, protesteren als fans mag niet want dan worden je vlaggen afgehaald, wordt je een nep-supporter genoemd en de spelers voelen zich dan gepikeerd. Wat rest is tegen beter weten in liedjes te blijven zingen, waarbij een " zie ginds komt de stoomboot" net zo zinvol is als " come on Sittard" . Uiteraard kun je ook gewoon blijven zitten en wat naar de lege tribues staren. Een ritueel dat voor innerlijke rust kan zorgen en wellicht dat Erkens & Co een avondje voetbal dan ook als een medidatiemoment kunnen vermarkten. Ze houden immers zo van rust. Uw webmaster besloot voor de derde optie te gaan. Het bezoeken van het supportershome.

Hier tussen de zwarte muren was de wereld wel leuk. We hieven het glas, lieten de glazen klinken en we geloofden weer even in betere tijden. Via sms werden we helaas regelmatig geconfronteerd met de werkelijkheid die op enige meters afstand plaats vond: de afslachting van Fortuna Sittard. 2-5. Sja. Wat moet uw webmaster hier over vertellen? Na jarenlange ellende lijkt mij het beste je niet te laten overmannen door de onrust en de frustratie. Je gaat er niet alleen gekke dingen door doen, het ergste is dat je jezelf verzuurd. Dat is zonde.

Over gekke dingen gesproken, uw webmaster trof een geschrokken Hans Erkens aan bij een bus die zo uit het land van Sinterklaas had kunnen komen. Een bus met natuurlijke airco. Als Fortuna fan leer je de positieve dingen uit ellendige situaties te halen en dus zag ik wel een voordeel. Als het gezegde "scherven brengen geluk" telt, dan breken er namelijk echt 7 vette jaren aan voor Fortuna!!! Helaas geloof ik net zoveel in gezegdes als in Sinterklaas. We wensten de Dordtenaren dan ook een prettige terugreis en we sloten de dag af zoals die begon....dromend aan een bar over geel-groene tijden waarin voetbal nog voetbal was en het in Sittard kon stormen.....

De laatste der Mohekanen. Ze bestaan nog. Fortuna supporters die blijven komen..Guvenc komt spontaan ff zijn fans opzoeken.......terwijl Erkens buiten naar een bus met natuurlijk airco staartDe spelers van Dordt verlaten terneergeslagen hun busSja...da's schrikken ja.Hoe dichter bij Dordt, hoe mooier het wordtFortunahome geloofde het wel en probeerde deze tegenvallende avond toch nog leuk te maken...Want ondanks alles...... Wij blijven Fortuna Sittard steunen!!!!!