Cambuur Leeuwarden - Fortuna Sittard: 2-2

Fortunahome.com zat dit weekend verspreid in Valkenburg en in Engeland. Daardoor kunnen wij u geen orgineel verslag meer aanbeiden. Bijgaande een korte samenvatting van de wedstrijd Cambuur-Fortuna.

De vreugde over het gelijk spel was groot direct na afloop. Maar gezien het grote aantal kansen waren er ook spelers die vonden dat er meer had in gezeten. Henk Wisman: “We hebben inderdaad goede kansen gehad, maar effectiviteit is ook een onderdeel van het voetbal.” Twee keer incasseerde Fortuna voor de rust uit spelhervattingen (corners) een tegendoelpunt. Tot grote teleurstelling van Wisman. “We besteden veel aandacht aan dit soort momenten en hebben duidelijke afspraken gemaakt. Olondo had de opdracht om De Wagt op te pakken, maar laat hem gewoon weglopen. Binnen een paar minuten keken we al tegen een 1-0 achterstand aan.”

Moraal. In tegenstelling tot de eerste twee wedstrijden zakte Fortuna na deze 2-0 achterstand niet weg. Cambuur werd in de tweede helft met verzorgd veldspel met de rug tegen de muur gezet. In de 53ste minuut maakte Dirk Jan Derksen na een voorzet van Brahim Bouhadan de aansluitingstreffer: 2-1. Daarna kregen Heinrichs, Bouhadan en de ingevallen Jacobs (“De wissels hebben gebracht wat ze moesten brengen”) kansen op de gelijkmaker, maar Fortuna moest tot de 93ste minuut wachten op het eerste punt in deze competitie. Bas Jacobs was de doelpuntenmaker: 2-2. Henk Wisman telde vanochtend zijn zegeningen. “Het is goed dat we van de nul af zijn, we hebben twee keer gescoord. Belangrijk is ook dat we ons veldspel tot uitdrukking hebben gebracht in doelpunten. Dat leidt tot één punt en dat allemaal bij elkaar is goed voor de moraal van iedereen.”   .

Kans voor CambuurFortuna scoort 2-2