1ste veldtraining Fortuna Sittard seizoen 2006-2007

Fortuna Sittard staat aan de vooravond van een zeer belangrijk seizoen. Waar afgelopen jaren het in Sittard overleven bleek te zijn, zal en moet de voormalig trots van de Westelijke Mijnstreek komend seizoen de regio dienen te overtuigen van de meerwaarde van betaald voetbal in Sittard-Geleen. Sponsoren en supporters kunnen zich dan ook opmaken voor een seizoen betaald voetbal waar de vlammen er vanaf zullen spatten.

Fortuna ondergaat ronduit een metamorfose. Niet alleen heeft de club een nieuwe trainer/coach in de vorm van de zeer ervaren Frans Korver, ook haalde men Rene Maessen van stal om de komende tijd commerciŽle zaken weer op te pakken. Oud Fortunees Hans Erkens is verantwoordelijk voor de algemene gang van zaken en de eerste resultaten zijn reeds behaald. Buiten de lijnen wel te verstaan. Bouhadan (AGOVV), El Hammouchi (Almania Aachen), Christianen (NAC), Paridaans (PSV), Guvenc (reeds gehuurd), Schreurs (MVV) en Olondo (Heusden-Zolder) werden reeds aangetrokken als versterkingen! Oudgediende Fuat Usta zal de volgende versterking worden en als klap op de vuurpijl laat de club doorschemeren zich voor komend seizoen nog met twee spelers te willen versterken.

Op de eerste trainingsdag liepen in ieder geval twee nieuwe gezichten binnen de selectie: de van AGOVV afkomstige Jurrick Juliana (AGOVV) en Jerrel Wolfgang (Heerenveen, vorig jaar uitgehuurd aan Helmond Sport).

Foto: Links Juliana, terwijl Olgun zijn rondjes loopt met Wolfgang

Jurrick Juliana (24-07-1984) is een aanvallend ingestelde speler die afgelopen drie seizoenen uitkwam voor AGOVV. In zijn eerste twee seizoenen scoorde de lichtgetinte speler 24 doelpunten in 67 wedstrijden. Vorig jaar scoorde Juliana slechts 1 maal, dit in 14 wedstrijden. De Fortuna volger weet tegen wie hij dit doelpunt scoorde....juist ja Fortuna Sittard op 26-08-2005.

Jerrel Wolfgang (08-01-1984) is een ander verhaal.  De speler is een centrale verdediger die vier maal uitkwam voor Oranje < 19 en ook vijfmaal maal voor Jong Oranje. Een speler met potentie dus zo op het eerste oog. De speler omschrijft zichzelf als mentaal sterk. Waar Wolfgang in Heerenveen niet aan spelen  toekwam, deed hij dit afgelopen seizoen wel als invaller bij Helmond Sport, 11 keer om precies te zijn. FortunaHome heeft zich laten vertellen dat Wolfgang overigens met Usher aan in slaapt valt....het is maar wat je wilt en het is maar dat U het weet.

Foto: de mannen vangen aan en we zien meteen de prachtige groen-gele kleuren

Een kleine delegatie van FortunaHome had de moeite getroost een halve dag verlof te nemen om zodoende voor U verslag te kunnen brengen van de eerste echte veldtraining die om 14.00 uur op het programma stond. Vooraleer ons naar het CIOS te haasten, nog wel effe naar cafť de Suykerpot. Nee, niet om ons moed in te drinken, maar om een attentie op te halen van het cafeetje voor Wasiu Taiwo die door onze pagina als beste speler van het seizoen is uitgeroepen. Taiwo is hiermee de officiŽle opvolger van de naar Roda JC verkaste Aziz Moutawakil. Hopelijk dat we van Taiwo langer mogen genieten in ons Sittard.

Foto: het inlopen zorgt voor de nodige zweetdruppels....heerlijk zo die buitenlucht.

Om 13.58 dan toch op het trainingsveld en wat schetst onze verbazing, we zijn niet de enige gekken die vrij hebben genomen. Een 40tal supporters genieten rustig in het zonnetje zittende van het spektakel op het trainingsveld. De fans zien heel veel nieuwe gezichten. Niet alleen in de spelersgroep, maar ook in de technische begeleiding. Frans Korver is niet aanwezig en dat bevestigd onze gedachte dat Roger Reijners het veldwerk op zich zal nemen komend seizoen. 

Het eerste wat ons opvalt zijn de werkelijk prachtige nieuwe tenues van de spelers. Dat is pas groen, en die hesjes dat is pas geel! Het bloed begint sneller te lopen en de gedachten gaan even uit naar de eerste speelronde. FC Zwolle komt dan op bezoek en wat zou het mooi zijn als....ja als. Laten we het maar niet hardop gaan roepen. Laatste jaren zijn we te vaak op onze neus gegaan, maar wat zou het verdorie mooi zijn als we zouden kunnen winnen.

Foto: 24 man sterk en allemaal dat mooie groen aan...prachtig!

Foto: onze jongens kunnen niet wachten om de bal te voelen, genoeg gelopen lijkt men te denken

De training verloopt voorspoedig en we zien dat nieuwe man Nico Neelen (opvolger van de naar PSV vertrokken Zoetmulder) de keepers onder handen neemt. Arjan Christianen is het nieuwe gezicht en we zien dat de van NAC afkomstige doelman een ietwat groter is dan onze eigen Willem-Jan Thijssen. Nico Neelen lijkt wat moeite te hebben met zijn voorzetten want enkele ballen dwarrelen zo aan de verkeerde kant van de lat. Na enkele minuutjes zien we echter dat ook Neelen wel degelijk kan voetballen. Vanaf 18 meter trapt hij zonder blikken of blozen drie volleys recht op de lat. Klats, klats, klats! Cooky is er niks bij.

Foto: Nico Neelen knalt nog maar eens op de lat, Roger Reijners kijkt tevreden toe

Foto: Christianen, Paridaans en Thijssen lopen warm....en eeh wie bent U?

Zoals eerder gesteld, veel nieuwe gezichten. Enig uitzoekwerk later komen we erachter dat de man in de witte blouse en donker bruin leren schoenen is aangetrokken om enkele uren dan wel dagen in de maand de PR van Fortuna te gaan verzorgen. Het is duidelijk dat de beste heer een militaire achtergrond heeft. Snorretje, handen op de rug. Jaja, ook uw webmaster Linford heeft in zijn goede, oude dagen nog een jaar lang ons kikkerlandje mogen verdedigen. Ons kent ons he....we praten over Bert de Vries, welkom!

Foto: hehe afwerken, een party spelletje. De spelers hebben het niet meer, ze willen ballen!

Foto: maar de fun duurt maar even. Twee keer een kwartiertje levert 1 doelpunt op

Foto: en ja hoor, daar gaan we weer: rennen, rennen, rennen. Gelukkig was het maar 34 graden.

Foto: en tuurlijk moet er gecoached worden....spelers aandachtig luisterend.

Foto: Cedric Olondo lijkt in topconditie, Jerrel Wolfgang loopt te zweten

Foto: rekken en strekken terwijl ook keeper Christianen moet lopen

Foto: Emmo Guvenc en Haik Israelian doen hun oefeningen

Foto: Ook de ervaren Hermans en Serdal Guvenc laten zien wat ze kunnen

Foto: En Garritsen met Bouhadan en uiteraard ontbrak Usta niet op de training

Foto: Ook Schreurs was van de party. rechts coached Ronald Dassen Ahmet Olgun

Foto: eindelijk weer rust...de training zit erop voor vandaag

Foto: nog effe uitlopen dan om het maar af te leren...een cooling down zoals dat zo mooi heet.

Foto: Thijssen mag gaan douchen van keeperstrainer Neelen

Foto: zo kent U iedereen reeds?? Die 9 is El Hammouchi...de prijsvraag van de week, kent U nummer 2??

De eerste training zit erop en we hadden hem niet willen missen. Prachtig al die zwetende mannen lichamen. Nee, zonder grappen: er staat een gretige groep dit jaar. Spelers stralen uit dat men de ellende van afgelopen jaren van zich wensen af te schudden. Het technisch management heeft dit jaar specifiek geselecteerd op mentaal sterke jongens. Matige voetballers misschien, wel spelers die bereidt zijn te vechten voor de bal. Strijd en passie....we willen niet zonder in Sittard. De tijd van terugkijken ligt definitief achter ons. De blik kan naar voren, naar boven. Fortuna moet groeien en belangrijker, lijkt ook daadwerkelijk te kunnen groeien.

FortunaHome wenst echter nog 1 keer achterom te kijken. Wasiu Taiwo vonden wij namelijk afgelopen seizoen de beste Fortuna speler binnen de selectie. Inzet, techniek, werklust, geen blessures maar natuurlijk boven als, zijn scorend vermogen maakte het verloren seizoen 2005-2006 het aanzien meer dan waard. Wasiu Taiwo bedankt! Hopelijk dat het flesje droplikeur je goed zal smaken en die knipkaart met consumpties....hopelijk zien wel elkaar een keer in het cafeetje op de markt dat zo vriendelijk was deze prijzen te sponsoren.

De eerste training zit erop.......

Foto: Wasiu Taiwo neemt zijn flesje drank en de groen-gele knipkaart van de Suykerpot in bedankt.

 

Namens FortunaHome

Webmaster Linford